ЛУБЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Двадцята сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 червня 2024 року                 м. Лубни                            № 268 - XX

 

 

Про внесення змін до Положення про постійні комісії

Лубенської районної ради Полтавської області восьмого скликання

 

      Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 43, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Законом України № 3590–IX від 22.02.2024р. «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування, а також враховуючи рекомендації спільного засідання постійних комісій ради, районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до Положення про постійні комісії Лубенської районної ради Полтавської області, а саме:

1.1. Абзац другий пункту 2.3. викласти в новій редакції слідуючого змісту:

«Основною формою діяльності комісії є її засідання, що проводяться в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії.»

1.2. Доповнити пункт 2.3. третім абзацом слідуючого змісту:

«Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу та підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання на умовах і в порядку, визначених ч.18  ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (Абзац три пункту 2.3. (в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів) набирає чинності 14.08.2024, (в частині проведення трансляцій) набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні).»

1.3. Пункт 2.6. викласти в новій редакції слідуючого змісту:

« 2.6. За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проекти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".»

1.4.  Друге речення пункту 2.8. викласти в новій редакції слідуючого змісту:

«Висновки і рекомендації, прийняті постійними комісіями на їх спільному засіданні підписуються головою  комісії спільного засідання.» 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань депутатської діяльності та етики, місцевого самоврядування та зав’язків з громадськістю.

 

Голова районної ради                                                              Тетяна КАЧАНЕНКО