ЛУБЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Двадцята сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 червня 2024 року                 м. Лубни                            № 264-XX

  

Про внесення змін та доповнень до Регламенту

Лубенської районної ради восьмого скликання

 

     Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 43, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Законом України № 3590–IX від 22.02.2024р. «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування, а також враховуючи рекомендації спільного засідання постійних комісій ради, районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до Регламенту Лубенської районної ради 8 скликання, затвердженого рішенням 2 сесії районної ради від 23.12.2020р. із змінами від 19.08.2021р. № 132–VІ та від 16.06.2022р. № 175–XI, а саме:

1.1. Пункт 9 та 10 статті 20 викласти в новій редакції слідуючого змісту:

« 9. Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії.

Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу та підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання на умовах і в порядку, визначених ч.18  ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (Абзац другий частини 9 статті 20 (в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів) набирає чинності 14.08.2024, (в частині проведення трансляцій) набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні);

10. За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проекти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".»

1.2.  Абзац другий пункту 12 статті 20 викласти в новій редакції слідуючого змісту:

«Висновки і рекомендації, прийняті постійними комісіями на їх спільному засіданні підписуються головою  комісії спільного засідання» 

1.3. Пункт 6 статті 28 викласти в новій редакції слідуючого змісту:

«6.  Протоколи спільного засідання комісій, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії спільного засідання.»

1.4. Статтю 35 Регламенту доповнити пунктами 7 та 8 слідуючого змісту:

«7. Пленарне засідання ради транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". (абзац перший пункту 7 статті 35 (в частині проведення трансляцій) набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні).

Пленарне засідання ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до цього Закону, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису (Абзац другий пункту 7  статті 35 (в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів) набирає чинності з  14.08.2024).

8. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".»

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань депутатської діяльності та етики, місцевого самоврядування та зав’язків з громадськістю.

 

Голова районної ради                                                              Тетяна КАЧАНЕНКО