29 серпня
   Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.
Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році.

   Під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат. Тоді на полях соняхів полягли сотні наших захисників України.

   Символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами став сонях. Саме тоді, коли тривали бої, на полях цвіли соняхи. І останнє, що бачили на цьому світі наші мужні й сміливі захисники, були золотаві голівки, повернуті до сонця, до життя.

   Кожна звістка про загибель Захисника та Захисниці рве на шматки серце кожного. Смерть кожного українця відлунюється болем в душі кожного з нас. Ми усвідомлюємо ціну свободи. Їй немає ціни. Вона безцінна. Як життя кожного, хто віддав і віддає своє життя за Україну…

   Гідно вшануймо пам'ять наших земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, вклонімося їх подвигу та героїзму. Нехай там, де від тепер місце спочинку наших захисників, цвітуть соняхи!

   Схиляємо голови і розділяємо разом із близькими та рідними біль непоправної втрати.

   Вічна пам'ять та безмежна вдячність кожному, хто віддав своє життя за Україну.
   Слава Захисникам та Захисницям України!
   Слава Героям, полеглим за мир, свободу та справедливість!

   Вдячні всім захисникам України ! Завдяки вам ми зустрічаємо новий день!

Слава Україні!💛💙🇺🇦

З повагою

Голова Лубенської районної ради
Тетяна КАЧАНЕНКО

Депутати районної ради