Дзюба РоманВтрата найкращих синів України залишає на душі криваві рани, які не заживають та біль від яких не минає з плином часу.
Ще 7 березня 2022 року, захищаючи місто-герой Маріуполь і всю Україну, героїчно загинув наш земляк ДЗЮБА РОМАН ОЛЕКСІЙОВИЧ. «АЗОВ. ВОЇНИ СВІТЛА», «Янголи Маріуполя» - це саме про нього.
Народився Роман Дзюба 3 квітня 1987 року в м. Лубни.
У 2004 році закінчив Лубенську загальноосвітню школу №2.
У липні того ж року вступив до Лубенського професійного ліцею за спеціальністю «Електрозварювальник», який закінчив з відзнакою.
У лавах Збройних Сил проходив службу у 95 ОАМБр. Після звільнення у запас працював електрозварювальником, а пізніше оператором верстатів з ЧПУ на заводі «Лубнимаш».
Війна, що розпочалася в Україні у 2014 році змінила життя Романа. Він не міг стояти осторонь. І вже з серпня 2014 р служить у 92-й механізованій бригаді, що брала участь в АТО, на посаді командира відділення. З серпня 2016 р. по серпень 2018р. – проходив службу у відділенні спеціального призначення.
Нагороджений грамотами та відзнаками.
Роман Олексійович знаходив час, щоб вчитися та опанував мирну, потрібну професію. У 2020 році закінчив Полтавський державний педагогічний університет за спеціальністю «Психологія».
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 17 березня 2022 року № 144/2022 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Схиляємо голови у журбі та висловлюємо слова щирої вдячності та співчуття родині загиблого. Лубенці закарбують у своїх серцях історію подвига наших Захисників.
Тіло героя нарешті повертається, щоб спочити у рідній землі.
Церемонія прощання з ДЗЮБОЮ РОМАНОМ ОЛЕКСІЙОВИЧЕМ відбудеться о 12 годині 11 січня на Володимирському майдані в Лубнах.