УКРАЇНА

ОСТАПІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Тридцять шостої сесії шостого скликання

13 січня 2015 року

Про встановлення ставок податку

на нерухоме майно,

відмінне від земельної ділянки

 

 

З метою приведення у відповідність до чинного законодавства місцевих податків і зборів,відповідно до статті 143 Конституції України, керуючись статтями 12, 266 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями) та статтями 26, 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

сільська рада

вирішила:

                                                                                          

1. Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, на рівні 0 % мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

2. Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, на рівні 0 % мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

3. Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, на рівні 0 % мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

4. Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, на рівні 0 % мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

5. Пільги зі сплати податку надаються у відповідності до пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України.

6. Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних та фізичних осіб ( для магазинів та торгівельних комплексів), на рівні 0.005 % мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

7. У відповідності до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України надати пільгу на об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, визначені в підпункті «е» підпункту 14.1.1291 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України, а на об’єкти, визначені в підпункті «г» підпункту 14.1.1291 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України - за умови, якщо такі об’єкти нежитлової нерухомості не використовуються їх власниками з метою одержання доходів.

         8. Вважати таким, що втратило чинність, рішення восьмої сесії сільської ради шостого скликання від 04.07.2011 року «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

9.Оприлюднити це рішення в засобах масової інформації.

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову Остапка П.М.

Сільський голова                                                            П.М.Остапко