201232«Купальська ніч – чарівна ніч. В цю ніч ходить щастя по землі, а разом з ним і темні лихі сили. Рослини в цей час набирають чарівних, лікувальних та цілющих властивостей, а серед ночі розцвітає чарівна вогняна квітка щастя», - такими словами розпочалося традиційне обрядове дійство «На калину роса впала» біля Михнівського СБК. Піснею «Квітка-розмарія» відкрив концертну програму квартет «Гілея».

       У світ казки глядачів запросили ведучий Валерій Ніколаєнко, Господиня Каріна Мироненко та учасники фольклорно-етнографічного гуртка «Калинонька» (керівник  Лариса Супрун). Добро, щастя та любов, Іванко (Євген Мироненко), Галинка (Ліда Марченко), дівчата  (Влада та Сніжана Герасименко)  боролися із злими силами, а саме з Відьмою (Юлія Сіра) та Лісовищем (Олексій Марченко).

 

Потім  полинула пісня «На Івана на Купала» у виконанні Віки Куліш, Діани Демидчик, Віки Миколенко та Юлії Бубир. Чарували співом дуети Алли Гармаш та Світлани Соляр, Анатолія Супруна та Олександра Антоненка, солісти Віка Куліш, Віка Миколенко, Оксана Горбач, Наталія Чемара. Запальним танком вітала всіх Оксана Ляховненко, а дотепний гумор читала Оксана Мироненко.

Усіх присутніх вітала зі святом сільський голова Марія Король.

На завершення концертної програми запалало величне Купальське вогнище і всю громаду запросили посмакувати традиційною купальською кашею, яку приготували кухарі дитячого садочка «Сонечко» Ольга Харченко та Тетяна Карпенко.

Організатори свята щиро дякують за підтримку у його проведенні директору ТОВ «Юнігрейн-Агро»   Олександру  Медведю, сільському голові Марії  Король, приватним підприємцям Віктору та Людмилі Пустовойтам,  директору СБК Віталію Соляру, працівникам СБК Лідії Марченко та Світлані Федіско, а також усім учасникам художньої самодіяльності.

Ось таким видалося  свято Івана Купала на михнівській землі. У ньому і чари рідної природи, і молодість, і неповторність українських традицій та обрядів, а ще трохи магії і дива.

За матеріалами сайту Лубенської райдержадміністрації