FB IMG 1620485043109У травневі дні ми вшановуємо важливі дати: День пам'яті та примирення та  День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!
Сьогодні згадаймо усіх, хто воював по різні боки фронту, у різних Арміях і окопах, але кожен із них любив свою країну, а тому віддавав за неї найдорожче- своє життя.
 FB IMG 1620485032386FB IMG 1620485040213FB IMG 1620485036382
 І в ці святі дні ми низько схиляємо голови перед усіма героями, як тими, що поклали свої життя за свободу України від нацистських загарбників, так і перед полеглими вже новітніми Героями України. Україна ніколи не забуде Ваш подвиг, Вашу жертовність! 
Тільки вшановуючи пам'ять про минуле, ми доводимо, що гідні майбутнього…
ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ТА СЛАВА ПОЛЕГЛИМ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ, ЗДОРОВ’Я ТА ЩАСТЯ ЖИВИМ! 
З цієї нагоди в центрі села Піски Лубенської громади відбулося покладання квітів  до Братської могили. У заході взяли участь  голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко , перший заступник Лубенського міського голови  Олег Соболєв, заступник голови Лубенської районної ради Оксана Цимбал, військовий комісар Лубенського РТЦК та СП підполковник Пицяк В.П. , депутат Лубенської районної ради Расько О.Г., староста Ігор Яременко, представники Полтавської обласної організації «Українська спілка ветеранів Афганістану», а також представники Полтавської обласної вірменської громадської організації «Урарту-ванк». Вони приїхали, аби віддати шану всім загиблим у кривавій війні та, зокрема, вшанувати пам'ять свого земляка, комісара Агасі Мелконяна, який загинув у 1941 році на цій землі, і згодом, 9 травня 1945 року був перепохований до Братської могили, що знаходиться у центрі села Піски. 
FB IMG 1620485046648
    Перед присутніми  виступали: Карина Пивоварська - кандидат історичних наук, представниця обласної вірменської общини «Урарту-ванк», Іван Петренко – голова Консультативної ради у справах війни, інвалідів, родин загиблих при голові Полтавської ОДА, Олексій Шевченко - мешканець села Піски, Микола Омельченко - батько  загиблого в зоні операції об'єднаних сил Романа Омельченка. 
   FB IMG 1620485049265Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх, хто 76 років тому , ціною життя захистив мир, рятуючи наше майбутнє у роки Другої світової війни та героїв-сучасників: учасників бойових дій на території інших держав, та усіх, хто віддав життя у боротьбі за незалежність та цілісність України в зоні операції об'єднаних сил. 
  Після покладання квітів до Братської могили присутні відвідали місцеве кладовище ,поклали квіти до могил загиблого в зоні операції об'єднаних сил  Романа Омельченка та учасника бойових дій в республіці Афганістан – Юрія Тараненка.