41 DSC0426919 грудня у районній раді відбулася позачергова сесія, її провів голова районної ради Григорій Угляниця. Питання порядку денного мали бюджетний характер, тож у сесійній залі депутати працювали помірковано, активно та результативно аби під кінець року було вирішено першочергові питання життєдіяльності району, а основні галузі безперебійно функціонували.  Тож після привітань зі святом Миколая,  депутатський корпус активно вклюбчився в роботу.

Основним питанням порядку денного стало прийняття районного бюджету на 2020 рік. Його загалу представив начальник фінансового управління Євгеній Сірченко.

Так доходи районного бюджету на 2020 рік визначено у сумі 74262292 гривень, видатки районного бюджету у сумі 74262292 гривень, оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету у розмірі 500000 гривень, резервний фонд районного бюджету у розмірі 386110 гривень, що становить 0,5% видатків загального фонду районного бюджету. Лубенський районний бюджет є дотаційним бюджетом, у районному бюджеті прогнозується базова дотація з державного бюджету в сумі 4549,4 тис.грн.

41 DSC04282

Бюджет району було затверджено одноголосно, його підтримали 23 депутати , присутні на пленарному засіданні.

Наразі сесією районної ради було внесено зміни до показників районного бюджету на 2019 рік,   вони були зумовлені перерозподілом субвенцій з державного, обласного бюджету та сільських бюджетів, - 20 тис. грн. спрямовано на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни; відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту  направлено 452,7 тис.грн.; відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту - на оплату послуг з теплопостачання - 115,0 тис.грн та інше.

Внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку на 2019 рік та прийнято Програму економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2020 рік.

Депутати

Низка рішень стосувалась передачі бюджетних трансфертів. Наразі депутатським корпусом підтримано передачу бюджетних трансфертів у 2020 році між місцевими бюджетами Лубенського району на забезпечення безкоштовного підвезення школярів та вихованців (1132449 грн.), на централізоване тимчасове зберігання архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду (335532 грн.), на забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів, малозабезпечених дітей, дітей учасників АТО, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах Лубенського району (261630грн.), бюджетних трансфертів із бюджету ОТГ с. Засулля до районного бюджету Лубенського району на заходи із соціального захисту населення (87670 грн.), бюджетних трансфертів з бюджету Хорошківської сільської рад на забезпечення безперебійного функціонування Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (25855грн), бюджетних трансфертів з бюджету Тишківської сільської ради на утримання фельдшеросько-акушерського пункту у с. Тишки, Крутий Берег (97510 грн).

Також затверджено Комплексну програму розвитку архівної справи в Лубенському районі на 2020 рік, Проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту с. Снітин Лубенського району Полтавської області, розпорядження голови районної ради щодо плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік, підтримано рішення Новооріхівської сільської ради щодо перейменування населення Новооріхівської сільської ради із села Ромодан на село Левко-Ромодан.