Сміливі будьте, козачата!

                                                                                   Даруйте Україні вірність!

                                                                                   У старших вчіться захищати

                                                                                                                                                                                                           Домівку рідну й людську гідність!

DSC05611Нещодавно в районній бібліотеці для дітей ім. О.Донченка був організований перегляд літератури «Степ і воля – козацька доля», присвячений Дню українського козацтва.

Цьому унікальному явищу світової історії належить найвидатніше місце в історичному розвитку України. Протягом кількох століть козацтво відігравало провідну роль в усіх сторонах історичного буття українського народу, взявши на себе здійснення найважливіших завдань, що стояли перед українською нацією.

Гортаючи сторінки книг, діти мандрували стежками славної країни козаків, дізналися багато про Запорізьку Січ, про бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя українських козаків, а також ознайомилися із заповідями козачат. Крім пізнавального екскурсу сторінками козаччини, провідний бібліотекар Людмила Горб підготувала для юних козачат цікаву інформацію «Славні хлопці – запорожці».

У теперішній час Свято мужності та героїзму за нинішніх обставин особливо значиме. Сьогоднішні воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів – спадкоємці тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть. Ми висловлюємо вдячність, любов та повагу усім, хто захищає наш спокій.