IMG 633523 травня у районній раді відбулася позачергова 37 сесія районної ради, пленарне засідання провів голова районної ради Григорій Угляниця. У роботі сесії взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко, депутати обласної ради Лариса Сухопар, Олександр Сиченко, військовий комісар Лубенського РВК Валерій Пицяк, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації.

Перед початком роботи сесії голова районної ради звернувся до депутатського корпусу зі словами: «Ми маємо змінювати державу, працювати чесно, відкрито, знати кожну цифру за яку голосуємо, щоб потім не виникало сумнівів у прийнятих рішеннях».

IMG 6367

IMG 6370

Наразі очільник району звернувся до голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко та висловив стурбованість тим, що в районі не забезпечено фінансування гурткової роботи. Голова районної ради звернув увагу на те, що внаслідок передачі в оренду земельних ділянок райдержадміністрацією наприкінці 2018 року, бюджети сільських рад недотримували значні суми коштів.

IMG 6327

Потому депутати перейшли до обговорення порядку денного. До нього, за пропозиціями депутатів районної ради Василя Кулика, Сергія Мисника, Володимира Тиховича, було включено питання: «Про виконання районної цільової Програми забезпечення виконання Лубенською районною державною адміністрацією у 2017-2018 роках делегованих їй районною радою повноважень»; «Про районну цільову Програму забезпечення виконання Лубенською районною державною адміністрацією у 2019-2020 роках делегованих їй районною радою повноважень»; «Про внесення змін до районної комплексної програми у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Лубенському районі на 2016-2020 роки»; «Про внесення змін до довготермінової комплексної Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки». Усі вищезгадані програми, та зміни до них  було підтримано.

IMG 6352

Досить докладно було опрацьовано проект рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2019 рік», який представив начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко. У процесі обговорення даного питання депутати заслухали потреби головних розпорядників коштів, визначившись із першочерговими та взявши до уваги рекомендації постійної комісії з питань планування бюджету та фінансів – зміни було підтримано.

Також   37 сесією районної ради погоджено внесення зміни до показників районного бюджету на 2018 рік, затверджено звіт про виконання районного бюджету на 2018 рік, внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2019 рік, зумовлене надходженнями державної субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій та передачею міжбюджетних трансфертів із бюджету Засульськлої сілької ради на забезпечення виплати компенсації фізичним особам , які надають соціальні послуги.

IMG 6364

Крім того, рішенням сесії перейменовано Новооріхівську ЗШ І-ІІІ ступенів імені О.Г. Лелеченка в опорний заклад «Новооріхівський ліцей імені О.Г.Лелеченка Лубенської районної ради Полтавської області», призначено директора Лубенського районного методичного центру, надано дозвіл на списання автомобіля ВАЗ – 21213 з балансу відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту Лубенської райдержадміністрації, затверджено Положення про оплату праці та Положення про преміювання працівників Лубенського районного трудового архіву, схвалено звіт про незалежну оцінку майна та інше.

IMG 6368