IMG 108727 лютого  у  галереї  образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею відбулася виставка творчих робіт, присвячена 80-річчю живописця, архітектора, члена Національної спілки архітекторів України, Почесного громадянина міста Лубни Володимира Івановича Семенюти.

Привітати митця з важливою датою, споглянути його творчі доробки сьогодні  прийшло багато лубенців: друзі, знайомі, колеги по роботі, учні, поціновувачі його творчості. Без перебільшень, говорили багато позитивного:  професіонал своєї справи, людина слова і діла, неповторний живописець, трудоголік, керівник, що рахувався з думкою інших і просто щира, добра, відкрита людина, яка зробила багато для розбудови нашого тисячолітнього міста, своїм хистом ділилась, навчала і виховувала молодих художників.

IMG 1065

Володимир Семенюта розробляв генеральні плани забудови міста, мікрорайонів «Василенкове поле», «Ювілейний»…., автор пам»ятників Т.Г.Шевченку, О.С.Пушкіну, Героям ІІ світової війни - Вічний вогонь, воїнам 337-ї дивізії, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, меморіальних дошок письменнику О.Донченку, поету П.Артеменку… За його участю на Володимирському майдані споруджені монументи на честь 1000-ліття Лубен… Керував розробкою проекту  і реконструкцією  відомого пам"ятника архітектури - колишньої земської лікарні. Автор великого герба Лубенського району.  Насьогодні займається живописом, працює в жанрі пейзажу та натюрморта, які виконує аквареллю  та олією. Бере участь у художніх виставка Лубен, Полтави, України.

IMG 1075

Про це та інше йшлося у виступах міського голови Олександра Грицаєнка, головного архітектора міста Андрія Шмонденка, члена Національної спілки художників України Олександра Василенка, однокласника, товариша, правозахисника Володимира Величка, з яким ювіляр товаришує упродовж всього життя, незважаючи на різні погляди та переконання, голови фонду «Слово В.Малика» Олександра Сиченка, члена Національної спілки архітекторів України, лауреата премії ім. Л.Українки Миколи Босенка, члена національної спілки архітекторів України Ірини Козакової, колеги по роботі Григорія Тягла, директора  опорного  закладу - Калайдинцівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім.Ф.Д.Рубцова Сергія Мисника, Олексія Пивовара, голови Лубенської міської ради ветеранів, ветеранів органів місцевого самоврядування на чолі з Юрієм Кривцем.

IMG 1069

 

У слові, наданому для виступу голові районної ради Григорію Угляниці, йшлося про те, що талант живописця, архітектора вартий захоплення, йому просто немає меж. Володимиром Івановичем багато подаровано Лубенському краю,  його творчість на полотні можна споглядати годинами.  Очільник району побажав митцеві здоров»я на довгих 100 років, сили, завзяття, натхнення для написання неперевершених шедеврів, які, як і спілкування з художником, заряджають бурхливою енергетикою.

Сам живописець щиро дякував усім за знайдений час відвідати його творчу виставку, за привітання та побажання, а ще відкрив секрет довголіття – творити добро, бути безвідмовним і тоді буде 80, буде і більше.

IMG 1086