333333322222222 У переддень найвизначнішого свята нашої держави – Дня Незалежності на щедрій мацківській землі відбулося традиційне свято села.

    На гостину до мацківчан завітали голова районної ради  Григорій Угляниця  та депутат обласної ради  Руслан Ляшко.  Вони вручили старості  Миколі Дзюбі запашний коровай та привітали жителів села зі святами.

     Голова районної ради, звертаючись до присутніх, побажав  добробуту та  достатку кожній сім’ї,  миру і злагоди  в нашій державі.

     Григорій Угляниця нагородив Почесною грамотою районної ради депутата районної ради, вчителя-методиста вищої кваліфікаційної категорії Мацківської ЗШ І-ІІІ ст.  Сергія Рака, подякував йому за  принципову позицію  та зазначив, що представляти мацківську громаду в районній раді настільки почесно, що до цього  прагнуть мешканці інших районів.

      Привітав присутніх від усієї об’єднаної громади сільський голова Засульської сільської ради  Сергій Бондаренко.  У своєму виступі він зазначив, що доля держави залежить від кожної людини, що працює для своїх дітей, родини, громади. Подякував хлопцям, які, захищаючи незалежність на сході України, дають можливість мирно працювати і святкувати.222888822222

  44444000Цього дня пошанували та вручили подарунки найстаршим жителям громади Коробці Г.Я., Гапченку П.Я., Капцю В.І., Капцю А.Ф., Михайленко Г.П. Привітали також  сім’ю Кононенків: Миколу Павловича та Ганну Григорівну, які відзначили піввіковий ювілей подружнього життя, що в народі називають

«золотим весіллям». 

     Свято у Мацківцях вдалося на славу.  Мацківські  господині пригощали гостей варениками, млинцями та пирогами, дивували  випічкою та іншими смаколиками. А свої таланти дарували присутнім учасники художньої самодіяльності Михнівського СБК, Засульського СБК, Мацківського СБК та Тернівського сільського клубу, а також колектив естрадного танцю «Глорія»     м. Лубни. А на завершення свята для мацківчан та гостей заспівав  соліст академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України Олексій Похвала.