04 1131 травня у місті Лубни відбувся на якому було  презентовано нові проекти фінансової та технічної  підтримки від фондів і  програм Європейського Союзу.

До форуму долучився голова районної ради Григорій Угляниця,  в.о. керуючого справами виконавчого апарату районної ради Наталія Шишова.  На учасників форуму, а це представники з різних областей України, чекала широкомасштабна  програма заходів, яка включила в себе  виступи Сергія Льовкіна, голови Енергетичної агенції «Альтернатива», Руслана Щербакова,  президента Фонду «Регіональний центр  економних досліджень та підтримки бізнесу», міського голови Лубен  Олександра Грицаєнка,  депутата Полтавської обласної ради,  засновника  інноваційного підприємства «Наш Млин» Руслана Ляшка.

У рамках форуму  було  презентовано   проекти розвитку  територій з енергозберігаючими  та екологічними заходами.  Представлено програми  «Громадський нагляд», «Відкрите місто – територія для життя», а також окреслено  перспективи таких проектів.

Наразі було  обговорено варіанти  подальшої співпраці влади,  міжнародних фінансових організацій щодо  фінансування  короткострокових  та довгострокових проектів  для малих міст, селищ та об»єднаних територіальних громад України. Крім того,  кращі проекти фінансуватимуться  міністерством Клімату та Довкілля Норвегії.