Працівники структурних підрозділів центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика здійснили робочі виїзди до Снітинської, Ісковецької та Хорошківської бібліотек-філій. У даних бібліотечних закладах проведено масштабну роботу з формування простору та його зонування. Організовано повністю відкритий доступ до фондів. Наявні документні ресурси розставлено згідно нової міжнародної класифікації УДК. За допомогою книжкових тематичних виставок розкрито дорослий, юнацький та дитячий фонд. На тематичних поличках «Скарбничка ерудита», «Суперновинки для кожної дитинки» представлено найновіші, найцікавіші видання для дітей та підлітків, а полички «Від казочки до казочки», «Магічний світ казки» рясніють сучасними, чудово оформленими збірками для наймолодших.

Старшому, більш досвідченому читачу, у нагоді будуть підбірки новинок «Увага! На горизонті НЛО: нові літературні об’єкти», «Бібліотека – книжковий рай, все, що хочеш, вибирай», «Періодичні видання для сучасного користувача».

Документальні матеріали краєзнавчої тематики зібрано у краєзнавчих куточках, література яких розміщена у наступних розділах: «Рідний краї Полтавщина», «Полтавщина - землі рідної краса», «Герої – відомі снітинці: Петро Олійник, Вадим Гетьман, Іван Негенбля», «Лубенщина – край давній і легендарний».

Тож, завдяки творчій спільній роботі у Ісковецькій та Снітинських сільських бібліотеках – філіях вдалося кардинально змінити бібліотечний простір, створити комфортне середовище для покращення умов гурткової роботи, проведення соціокультурних заходів,занять самоосвітою, організації змістовного та веселого дозвілля малечі, місця для спілкування дорослих та молоді.

Процес оновлення сільських книгозбірень розпочато, тож маємо надію, що майбутнє за потужними культурно-інформаційними центрами місцевої громади.