clip_image002.jpg

УКРАЇНА

ЛУБЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тридцять восьма сесія сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 08 серпня 2019 року

Про звернення депутатів Лубенської

районної ради до Президента України,

Верховної Ради України, Кабінету

Міністрів України

       Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Прийняти звернення депутатів Лубенської районної ради Полтавської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
  2. Доручити виконавчому апарату районної ради направити звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України в установленому порядку.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань законності та правопорядку, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, зв’язків з громадськістю, антикорупційної політики.

Голова районної ради                                                                     Г.М.Угляниця

 

                                                                                                                                                                                                                                        Додаток

                                                                        до рішення тридцять восьмої сесії

                                                                     районної ради сьомого скликання

                                                                               від 08 серпня 2019 року

                                                  

                                     

   ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Лубенської районної ради Полтавської області до Президента України, Кабінету Міністрів України

                          Ми, депутати Лубенської районної ради Полтавської області звертаємося до Вас з питання, що є надзвичайно важливим для забезпечення життєдіяльності нашого району, а саме об’єктів соціальної сфери. Ситуація, яка склалася через необґрунтовані на нашу думку, вимоги, публічного акціонерного товариства «Лубнигаз», що здійснює на території нашого району ліцензовану діяльність по газопостачанню та газифікації, призведе до негативних наслідків у разі якнайшвидшого її не вирішення.

На сьогоднішній день початок опалювального сезону 2019-2020 рр. в нашому районі під загрозою зриву. Заклади соціальної сфери району отримали попередження від ПАТ «Лубнигаз» про обмеження (припинення) подачі газу на об’єкти у зв’язку із не встановленням на комерційних вузлах обліку газу засобів дистанційної передачі даних. Посилаючись на Кодекс газорозподільних систем, який затверджений постановою НКРЕП від 30.09.2015 р. №2494 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 06.11.2015 р. за №1379/27824, ПАТ «Лубнигаз», фактично як монопольний постачальник газу, вимагає від споживачів забезпечити встановлення так званих модемів, які забезпечать передачу даних до постачальника.

Обрахувавши суми коштів, які потрібні для виконання безпідставних, на нашу думку, вимог ПАТ «Лубнигаз»,   необхідно додатково близько 650 тис.грн.: для закладів освіти – 339,8 тис.грн, для закладів культури – 60,0 тис.грн, для закладів охорони здоров’я – 241,0 тис.грн. Крім того, відповідальні працівники ПАТ «Лубнигаз» мають можливість цілодобового доступу до лічильників обліку газу на всіх об’єктах.

Встановлення засобів дистанційної передачі даних не є найбільш нагальною проблемою,     яка     потребує     вирішення   в     нашому   районі.

Першочергово потрібно погасити заборгованість, яка склалася за попереднього опалювального періоду 2018-2019 років та, яка на даний час, разом із штрафними санкціями та судовими зборами сягнула 4 млн. грн. Крім того, відповідно наказів про примусове виконання рішень, прийнятих Господарським судом Полтавської області, управлінням Державної казначейської служби України у Лубенському районі заблоковано проплати з реєстраційних рахунків , крім захищених кодів економічної класифікації видатків.

     Вважаємо, що ми як депутати, повинні дбати про забезпечення соціальних стандартів, яких потребують наші виборці. Про яку якість послуг можна говорити, коли наші школи, садочки, амбулаторії та ФАПи, будинки культури не зможуть працювати в опалювальний період. Чому за свої кошти, які могли б бути спрямовані на розвиток соціальної інфраструктури, ми повинні створювати комфортні умови для роботи газових монополістів?

     Враховуючи вищезазначене, просимо на державному рівні вирішити питання та відмінити вимоги абзацу 1 п.2 глави 3 розділу Х Кодексу газорозподільних систем, що вимагає від споживачів забезпечити організацію та облаштування вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі даних або зобов’язати підприємства по газопостачанню та газифікації встановлювати їх за власний рахунок.

   Заздалегідь вдячні за розуміння.

    

В.о. керуючого справами виконавчого

апарату районної ради                                                                             Н.А.Шишова