новаки3333У Новаках завжди гостинно, а  6 жовтня було по-особливому весело та велелюдно, тут на теренах старостинського округу Засульська ОТГ відроджувала обряд Наддніпрянського весілля. Медійний проект "Чотири весілля" відпочивав, бо гостей тут не злічити, а "шматочки" обрядового дійства Полтавської, Київської, Черкаської, Черніговської, Сумської областей згуртували не лише дружню Засульську ОТГ, а й пів України. Весілля вирувало. У пісні, танці був задіяний кожен. Тож на сцені можна було побачити і господиню старостату невтомну Ларису Кісенко, і старосту з Мгаря Марію Шевченко, і потанцювати з Григорієм Сердюком з Войнихи чи Сергієм Бачевським з Вищого Булатцю та поаплодувати творчим колективам, які подолали кілометри аби бути тут. Родзинкою ж заходу став розпис полотна-оберегу «Душа народу», тут креативні здібності проявив і очільник району - голова районної ради Григорій Угляниця, який взяв участь у етнофестивалі. Керівник  разом з  сільським головою Засульської ОТГ Сергієм Бондаренком, старостами Марією Король, Вірою Білошапкою та багатьма іншими  долучився до розпису  полотна.  У рамках фестивалю   проходив  конкурс показу національного вбрання, переспів свашок, майстер-клас українського танцю, де змокріла не одна сорочка.

новаки444

 

новаки 11111Новаки222

Селяни відпочивали,  приймали вітання, беручи собі  на замітку   щире слово   керівників,  старост,  учасників художньої самодіяльності сусідніх районів і областей.

Голова районної ради Григорій Угляниця  подякував  організаторам - Засульській ОТГ, Новаківському старостату  неперевершеній Ніні Михайлишині - автору та організатору Всеукраїнських етнофестивалів та проектів,  усім задіяним працівникам культури за можливість душевного відпочинку, відродження звичаїв, урок фольклору для молоді.  Тож нехай весільна пісня не стихає, на рушник щастя стає молодь, народжуються діти, а в громаді буде хліб і до хліба!