20190220 09203020 лютого у районній раді відбулося спільне засідання постійних комісій з   питань планування бюджету та фінансів та з питань соціальної сфери та соціального захисту населення. Засідання провів голова однієї з вищезгаданих профільних комісій, депутат районної ради Сергій Мисник.

У роботі комісій взяли участь голова районної ради Григорій Угляниця, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв Небесної Сотні, учасників Євромайдану, потому ж перейшли до розгляду питань порядку денного. Говорили про перспективи здійснення фінансування у 2019 році галузей освіти, культури та охорони здоров’я району, намагаючись знайти   шляхи вирішення нагальної проблеми: недопущення відключення освітніх закладів району від газопостачання, у зв’язку із недостатнім фінансуванням галузі, серйозною заборгованістю, яка виникла на сьогодні з  ТОВ ТД «Лубнигаз» і складає більше 2 мільйонів гривень.

Було заслухано начальника фінансового управління райдержадміністрації Євгенія Сірченка, начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлію Білокінь. Тож наразі єдиним виходом із ситуації, на думку присутніх, є наближення отримання додаткової дотації, це питання вже порушено перед обласним керівництвом. Що ж до подальших перспектив розвитку та фінансування закладів освіти в районі, то їх, як не прикро, мають в першу чергу   школи з наповнюваністю більше 100 дітей, адже виділення коштів державою на утримання шкіл, здійснюється від розрахункової наповнюваності класів.

20190220 092021

Функціонування закладів охорони здоров»я, культури в районі, в яких також вдосталь фінансових проблем, в подальшому значною мірою залежить від підтримки сільських рад, тож   питання вивчатимуться на нараді за участі сільських голів, а потому будуть обговорені на одній із сесій.

Комісіями було також вивчено питання: «Про призначення директора Лубенського районного методичного центру»; «Про перейменування Новооріхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені О.Г.Лелеченка Лубенської районної ради   Полтавської області в опорний заклад «Новооріхівський ліцей імені О.Г.Лелеченка Лубенської районної ради Полтавської області»; «Про надання дозволу на списання автомобіля ВАЗ-21213 з балансу відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Лубенської райдержадміністрації»; «Про звернення депутатів Лубенської районної ради до суб’єктів підприємницької діяльності району».

20190220 093434