DSC00541Голова районної ради Григорій Угляниця долучився до наради з питань децентралізації, яка була проведена для лубенців обласним центром розвитку місцевого самоврядування спільно з обласною державною адміністрацією. Учасники наради - це здебільшого представники ЗМІ районів Полтавщини, які в подальшому донесуть до громадськості зміст наради.

Метою такого зібрання стало обговорення питання реформ, які тривають в Україні, зокрема перспективи добровільного об’єднання територіальних громад, укрупнення районів – проведення адміністративно-територіального поділу, який заплановано здійснити до 2020 року. Йшла мова і про співпрацю влади зі ЗМІ.

За словами доповідачів – представників центру розвитку, з 11 тис. сільських рад в Україні буде створено 1,500 - 1,700 територіальних громад. Полтавщина матиме три райони – Полтавський, Лубенський, Миргородський, Кременчуцький. Говорили про спроможність багаточисельних об’єднаних громад, які наразі мають кращі можливості розвитку, здатні створити власні структури, такі як ПМСД… Невеликі ОТГ   виходять із ситуації шляхом укладання договорів про співробітництво з тими чи іншими організаціями. Та головна функція новостворених громад - поліпшення життя населення, доступність та якість надання послуг.

DSC00587

На думку голови районної ради Григорія Угляниці,   реформи мають починатися з ремонту доріг. Відремонтовані дороги - це безпечний підвіз дітей до навчальних закладів, вчасне надання медичної допомоги мешканцям громад, можливість безпроблемного прибуття людей до місця роботи і додому, що є звичним для мешканців країн зарубіжжя, і становить на сьогодні суцільну небезпеку для українців. Керівник району висловив власні думки щодо вирішення проблем утримання доріг на місцях, а також, з огляду на проведення медичної реформи,  акцентував увагу на необхідності обов»язкового функціонування в селах ФАПІВ, з метою надання першої медичної допомоги селянам.   Про діяльність однієї з потужних ОТГ як в Полтавській області, так і в Україні, говорив  і сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко.  

DSC00583