dsc04429

4 жовтня у приміщенні Лубенської районної ради відбулася нарада за участі сільських голів, старост, депутатів районної ради, працівників районної ради, райдержадміністрації представників громадськості, працівників відділень поштового зв»язку з керівником Полтавської дирекції ПАТ

«Укрпошта» Андрієм Рижовим, який розповів про подальше функціонування відділень поштового зв»язку. Присутніх цікавили питання оптимізації мережі, поліпшення умов праці поштарів.  Схвильовані учасники наради говорили про важливість наявності поштового відділення в селі, адже це оплата комунальних послуг, передплата кореспонденції, отримання пенсій… Керівник намагався дати відповіді на усі поставлені запитання, запевнивши, що намагається працювати на перспективу, хоча це непросто у сучасних умовах, адже із 610 відділень 42 працює з прибутком, але, за словами доповідача, відділення працюватимуть. Тож залишається сподіватись, що після завершення будівництва центрального відділення зв»язку в Полтаві, поліпшаться умови і сільських відділень, адже в деяких відсутнє опалення.

Мали нагоду учасники наради задати запитання і виконувачу обов»язків начальника Управління інфраструктури Полтавської ОДА Сергію Маршинцю щодо   неякісного надання послуг перевезення в районі, порушення прав пасажирів перевізниками, адже більшість транспортних засобів функціонують у незадовільному стані, а на нарікання пасажирів перевізники залишаються байдужими. Керівник запевнив, що буде здійснено ряд перевірок, відповідно до скарг населення. Проведення конкурсів та укладання договорів  з перевізниками можна буде здійснювати на місцевому рівні, такі повноваженя вже передано адміністраціям, але після закінчення дії договорів з ОДА, на даний час ці проблеми має вирішувати обласне керівництво.