13 9 лютого у одному з опорних закладів району – Калайдинцівській ЗШ І-ІІІ ступенів   імені  Ф.Д.Рубцова відбулося  свято єдності і краси, любові до України, народу, нації,    яке   вкотре  об»єднало справжніх патріотів,  талановиту і творчу молодь - учнів як Калайдинцівської ЗШ, так і сусідніх  шкіл -   Тарандинцівської, Новаківської, Духівської, Ісківецької -   дітей, яким будувати майбутнє держави, батьків, педагогів,  а також гостей, серед яких голова  районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко,  начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь, народний депутат України Руслан Богдан, депутат обласної ради  Сергій Соловей, депутати районної ради Тетяна Гребінник, Лідія Різуненко,  сільський голова Калайдинцівської сільської ради Василь Гава, представники районної ради, райдержадміністрації – усі вони, долучившись до заходу,  з гордістю і піднесенням  згадували славну минувшину держави, а  пісні, гумор, вірші, що лунали з вуст підростаючого покоління зі сцени опорного закладу, вкотре довели, що традиції українського народу – безсмертні, вони  в серцях,  у думках молоді,  в кожному з нас.

     «Україна починається  з нас», - такими словами  апелював до присутніх директор Калайдинцівської ЗШ, депутат районної  ради, голова постійної комісії з питань  соціальної сфери, соціального захисту населення  Сергій Мисник, наголошуючи на тому, що  потрібно  бути  наполегливими, вимогливими  в першу чергу до себе, власних вчинків, а  самовідданість  кожного українця зробить нашу  державу  міцною.

     Калайдинцівська ЗШ, її вихованці – справжні патріоти і прикладом цього патріотизму є такі шкільні свята районного рівня, які  згуртовують, виховуючи небайдужих громадян. Тут, як запевнив директор,   проводять ярмарки, а вилучені кошти,  направляють  на підтримку  учасників АТО,  так буде і цього року.3

     Про  те, що  потрібно бути єдиним цілим, не цуратись одне одного, адже разом вдається втілювати в життя  актуальні  для розвитку молоді  задуми,  говорив    і сільський голова Калайдинцівської сільської ради  Василь Ґава,  а прикладом такої співпраці є  взаємозв»язок  очільника громади зі школою.  На  розвиток навчального закладу з сільського бюджету було, за словами директора,  спрямовано у минулому році 700 тис. грн..

Звертаючись до учнів, голова районної ради Григорій Угляниця,  висловив сподівання, що  талановита і творча молодь, реалізовуючи свій потенціал,  матиме  гідну підтримку  з боку  держави,  працюватиме самовіддано  на своїй землі, примножуватиме, розвиватиме її багатства, пишаючись тим, що  живе і працює в Україні.

      Любити Україну,  її звичаї і традиції закликала  дітей і голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко.

     1000 До привітань  та побажань долучились й інші гості.  Вони дякували директору  за високу організацію заходу,  за максимальну віддачу, запевнюючи,  що співпрацюватимуть і підтримуватимуть  опорний заклад, який гідний наслідування. Про  це говорили і  нардеп Руслан Богдан, і депутат обласної ради Сергій Соловей.

     А зі сцени  з вуст Ольги Ігнатенко,  представниці Новаківської ЗШ, Анастасії  Білик, учениці Духівської ЗШ, лауреата конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України» ,  Анастасії Оропай,  учениці Духівська ЗШ та багатьох  інших  лунали слова, які брали за душу, їх слухали серцем,  бо діти, як і дорослі, незважаючи на професії, рід діяльності, смаки і уподобання понад усе хочуть аби в Україні був мир.  А про те якою бути нашій державі,  присутні заявили у  колективному вірші, декламуючи його  разом і вголос.

      Свято закінчилось. Наступного року одна з найкращих шкіл району знову збере  патріотів, тож нехай  ряди справжніх українців зростають, а  у  ініціативного директора школи Сергія Мисника та його педагогічного колективу  з»явиться  ще низка  творчих ідей, які обв»язково вдасться реалізувати. 

 

IMG 0910