111111111111110000 21 грудня у районній раді відбулося спільне засідання постійних комісій, яке провів голова   комісії з питань економіки, підприємництва, зв’язку,  транспорту, управління комунальної власності  Олександр Гриценко. Участь у роботі комісії взяли голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступник голови райдержадміністрації  Ігор Нестеренко, головні розпорядники  бюджетних коштів  - керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

     До порядку денного було включено  14  питань бюджетного характеру, основні з яких – бюджет на 2018 рік, Програма економічного і соціального  розвитку на 2018 рік, які депутати розглянули під кінець засідання.  Першочергово   ж опрацювали внесення змін до показників районного бюджету на 2017 рік, актуальність питання виникла у зв’язку з надходженням  трансфертів  із обласного  та сільських бюджетів, передачу  в 2018 році  бюджетних трансфертів у сумі 47 620 грн. до районного бюджету із сільських бюджетів Ісковецької, Жданівської сільських  рад  на безкоштовний  підвіз школярів, які проживають на території району, а також на безкоштовне  харчування  учнів 1-4 класів ЗН Лубенського району, трансферт  надійшов з бюджету Жданівської сільської ради у сумі  21 632 грн..

2222222222222222222220000000

    Було обговорено й інші проекти щодо передачі  трансфертів,  зокрема з  бюджету Сенчанської сільської ради Лохвицького району - Лубенському, у зв»язку з об»єднанням сіл Шеки, Хитці з Сенчанською сільською радою. Тож Сенчанською сільською радою передаються  трансферти  на безкоштовний підвіз  до місця і навчання і додому   дітей, які проживають на території сіл Шеки та Хитці, 90 000 грн., на забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів Жданівського навчально-виховного комплексу, сума 12 168 грн., на централізоване зберігання архівних документів, що не належать  до Національного архівного фонду, сума 3443,00 грн., а також  на утримання територіального центру соціального  обслуговування Лубенської РДА для обслуговування жителів   сіл Хитці, Шеки, сума 115513,00 грн.

    Наразі  бюджетні трансферти  передає Лубенському районному бюджету і  Засульська ОТГ на спільне утримання Лубенської психолого-медико-педагогічної консультації, сума 48872 грн., на заходи із соціального захисту населення,  сума  61020 грн., на утримання Територіального центру  соціального обслуговування Лубенської РДА, сума 1291500 грн., на утримання  Лубенської районної  централізованої бібліотечної системи, сума 910000 грн., на утримання  Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сума 85000 грн.

3333333000

 

    Усі вищезазначені проекти  без змін, які представив  начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко було рекомендовано на розгляд позачергової сесії районної ради.

   Програму ж  економічного і соціального розвитку   Лубенського району на 2018 рік депутати  обговорювали досить скрупульозно, вносили  зміни, висловлювали власні  пропозиції.  Тож до заступника начальника  управління - начальника відділу економічного розвитку, торгівлі, транспорту  та залучення інвестиції  райдержадміністрації  Любов Логвин   виникало  багато запитань.

    Зокрема, зупинившись на заходах, реалізація, яких передбачається у 2018 році,  депутати районної ради Григорій Мочоний, Надія Клепач порушили питання щодо жахливого стану  дороги державного значення  Лохвиця - Вирішальне – Лубни, що проходить селом Литвяки.  Депутат Микола Сенько  вніс пропозицію  включти у Програму ремонт відрізку   обласної дороги  Хорошки - Снітин - Вовчик ,  депутати  підтримали.   

  Одноголосно схвалили пропозицію  голови районної ради Григорія Угляниці внести до Програми у підпункт  «надання  підтримки   районним громадським  організаціям»  і організації району, які опікуються проблемами учасників АТО.

    Депутат районної ради, голова постійної комісії з питань соціальної сфери, соціального захисту населення Сергій Мисник підняв питання передбачити коштів у вищезазначеній Програмі, сума 40 тис.грн,  на   видавництво книги « Лубенщина в добу  національно-визвольних змагань за незалежність».  Тут також народні  обранці були одноголосними.

 5555555500000

  З програми виключено  пункт  щодо  забезпечення  ефективного функціонування  Лубенської райдержадміністрації та її структурних підрозділів, зокрема залучення коштів у сумі 1500,0 тис.грн. з районного бюджету.

  Зменшено суму   зі 100,0 тис. до 50,0 тис. на  інформаційний супровід  заходів  з нагоди  проведення державних та районних свят, подій, ювілейних і пам’ятних дат у місцевих ЗМІ.

    Розділилися думки депутатів  у питанні  забезпечення  ефективного  надання  адміністративних та реєстраційних послуг, зокрема  виділення з районного бюджету  30,0 тис.  для створення зручних умов Центру  надання адміністративних послуг та  переобладнання приміщення  під  прозорий офіс ЦНАПу – 300, 0 тис.  Тож йшла мова проте, щоб створити єдиний в районі ЦНАП, який надаватиме  широкий спектр послуг,  про це говорив сільський голова Засульської ОТГ Сергій Бондаренко. Про те, що  на потреби облаштування ЦНАПу  доцільно залучати кошти не лише районного бюджету говорив і депутат Сергій Мисник.    Голова районної ради Григорій Угляниця вважає за потрібне обмінятися досвідом з іншими районами у питанні  використання коштів на проведення  таких робіт: Кременчуцьким,  Пирятинським, Гадяцьким. Після тривалого обговорення вирішили залишити  ці пункти без змін.

     Обговорили і основний фінансовий документ  району на 2018 рік - бюджет, заслухавши головних розпорядників бюджетних коштів, але остаточні корективи  відбудуться на позачерговій сесії  районної ради, яку буде проведено 22 грудня 2017 року.