7 вересня у районній раді відбулося засідання  постійної комісії з питань  планування бюджету та фінансів. Участь у засіданні взяли  голова районної ради Григорій Угляниця,  голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, а також   головні розпорядники бюджетних коштів.

На жаль,  кворуму не було: з 7 членів комісії присутніх  на засіданні   було лише  троє, але  депутати  вирішили все ж таки не розходитись, а  розглянути питання порядку денного та обговорити першочергові потреби району без проведення голосування,  не порушуючи Регламенту районної ради.

З проектом рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2017 рік» виступив  начальник  фінансового управління райдержадміністрації  Євгеній Сірченко.

Наразі він ознайомив присутніх з листами, які надійшли  до фінансового управління райдержадміністрації щодо  додаткового виділення бюджетних  коштів. А це лист відділу освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації щодо   потреби у 25 тис.грн  на проведення енергоаудиту  у Калайдинцівській ЗШ, 7 тис.грн. на виготовлення  паспорту енергоефективності  Вовчицького ліцею; 12 200тис.грн. на придбання помпи перекачування  води у котельні Жданівської ЗШ І-ІІІ ступенів; на підтримку ДЮСШ, фізкультурно-спортивних товариств – 49,455 грн., сумою передбачено заробітну плату, ставку тренера з баскетболу у школах, а також проведення спортивних заходів.  Центр ПМСД потребує  45900 тис.грн. на  відшкодування витрат для придбання медикаментів  пільговим категоріям громадян, а  також коштів  на забезпечення  пільговими ліками  мешканця села Новооріхівка  Падалян А.В.,  хворого на гемофілію, одна  ампула ліків коштує 14700 грн.  Головне управління  з надзвичайних ситуацій  звернулося з проханням  допомогти у придбанні помпи для відкачування води, наразі це передбачено програмою .

Слід вирішити питання і з соціальним таксі, його має місто, тому, заключивши договір, здійснивши відповідні проплати, мешканці району  зможуть скористатися цим  необхідним транспортом.

 

Йшла мова і про звернення  до Міністерства фінансів України  про виділення додаткових коштів  на  галузь освіти, медицини.

Потреби районної ради озвучив   голова районної ради Григорій Угляниця,  серед яких   основне - придбання 11 столів  у велику залу для  зручної роботи депутатів на пленарних засідання, сума складає 35, 355 тис.грн.  

Потому  депутати заслухали внесення змін  до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2017 рік, інформувала  заступник начальника  управління агропромислового  і економічного розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій райдержадміністрації. Програмою передбачено  зміни пункту «Основні завдання  та заходи на 2017 рік» підрозділу 11.2 «Освіта» розділу 11 «Гуманітарна сфера», метою яких є освоєння коштів з обласного, державного бюджетів. Так наразі змінами передбачено:

капітальний ремонт покрівлі  дитячого садка «Ромашка» с. Тарандинці -  Тарандинцівська  сільська рада – 458.6 тис.грн, у тому числі 308,6 тис.грн- сільський бюджет, 150,0 тис.грн – обласний бюджет, протягом року;

капітальний ремонт шкільного автобуса  для Ісківської ЗШ І-ІІІ ступенів- відділ освіти, сім»ї, молоді  та спорту райдержадміністрації – 345,0 тис.грн.,  у тому числі 145,0 тис.грн.- сільський бюджет, 200, 0 тис. грн. – обласний бюджет, протягом року;

придбання  обладнання для ігрового майданчика – Калайдинцівська сільська рада – 30 тис.грн.-  обласний бюджет,протягом року;

придбання обладнання  для ігрового майданчика «Калайдинцівського дошкільного  навчального закладу «Віночок» - відділ  освіти, сім»ї. молоді та спорту – 120 тис.грн- обласний бюджет, протягом року;

придбання обладнання   для ігрового  майданчика Новооріхівського дошкільного навчального  закладу  «Вогник» - відділ освіти , сім»ї, молоді  та спорту  - 75 тис. грн. – обласний бюджет, протягом року;

придбання обладнання для ігрового майданчика Березотіцького дошкільного навчального закладу «Берізка» - відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту – 55 тис.грн. – обласний  бюджет, протягом року.

Також було розглянуто питання  «Про передачу бюджетних трансфертів  в 2018 році  з бюджету об’єднаної  територіальної громади с. Засулля Лубенському районному бюджету на централізоване  тимчасове зберігання архівних документів, що не належать до Національного  архівного фонду», міжбюджетний трансферт  у сумі 122238,00 грн.

Усі опрацьовані питання  розгляне  сесія районної ради.

 

     Цього ж дня відбулося засідання постійної комісії  з питань економіки, підприємництва,  транспорту, зв»язку та управління комунальною власністю. Голова районної ради Григорій Угляниця  взяв участь у роботі комісії. На жаль, кворуму також не було, 2 депутати заслухали та обговорили питання порядку денного, не голосувавши.

Тож  ознайомилися зі зверненням  депутатів Лубенської районної ради  Полтавської області  до Президента України,  Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо  утриманням доріг, як загальнодержавного так і місцевого значення.

«Про внесення змін до  Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2017 рік»  інформувала  Любов Логвин, а «Про призначення на посаду  головного лікаря  комунального некомерційного  підприємства  «Лубенський  районний центр  первинної медико-санітарної допомоги» - заступник голови райдержадміністрації  Ігор Нестеренко.  

Проекти рішення «Про затвердження  Статуту  комунального некомерційного підприємства «Лубенський районний  центр первинної  медико-санітарної  допомоги» Лубенської районної ради Полтавської області» та «Про затвердження передавального акту  основних засобів  та матеріальних  цінностей  Лубенського районного центру  первинної медико-санітарної  допомоги» представив  головний лікар  комунального некомерційного підприємства  «Лубенський  районний  центр первинної  медико-санітарної  допомоги» Михайло Новаковський.

Про розгляд листа Лубенської районної  державної адміністрації говорив голова районної ради Григорій Угляниця.