555555555555556666666666666625 лютого  у Тарандинцях  проводжали зиму, а,отже, святкували Масляну.  Тут пригощали   смачними варениками  і млинцями, кулішем, ухою, пирогами, а ще, водили хороводи,  веселились, палили солом’яне опудало - символ зими, закликаючи весну не відкладати свій прихід.

Захід вражав своєю масовістю  і  розпочався зі святкового концерту, який  проходив у  теплому, ошатному будинку культури. На сцені молодь задобрювала піснями і танцями зелену, заквітчану весну.

 А учасники художньої самодіяльності  Тарандинцівського будинку культури, не шкодували сил, радували виступами, долучаючи присутніх до  звичаїв і традицій українців, які тягнуться ще з язичницьких часів, але цінуються й донині.  Ще цього дня напередодні Великого Посту   усі один в одного просили пробачення. Тож у Тарандинцях і відпочивали, і вибачали  один одного за прикрощі, зроблені протягом року. 787777  

Громаду зі святом, як і годиться, вітав сільський голова Анатолій Тітенко, бажаючи  односельцям  міцного здоров»я, гарного настрою, згуртованості, бо в ній сила.

По закінченню концерту на вулиці розгорнулося справжнє народне гуляння до якого долучились голова районної ради Григорій Угляниця, депутат обласної ради Руслан Ляшко. Відвідала Тарандинці і голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко.

На активну  молодь чекали спортивні змагання. Найбільше вражав стовп посеред толоки на верхівці якого  був приз у вигляді грошової винагороди. Найсміливішим виявився Роман Хом»як з Губського, якого не зупинила висота, а оплески односельців додавали запалу  аби  виконати непросте завдання.

Святкували довго, дружно, завзято,  гостинно, так,  щоб запам»яталось до наступного року. Тож з Масляною усіх!