8888888888888888

17  лютого у Лубенській  районній раді  відбулася 15 позачергова сесія районної ради, яку провів голова районної ради Григорій Угляниця.  У роботі сесії взяли  в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко,  депутати обласної ради Руслан Ляшко, Владислав Мостовенко, Олександр Сиченко, помічники народних депутатів, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники ЗМІ, громадськість.

На початку зібрання присутні, не порушуючи традиції,  вшанували хвилиною мовчання  память земляків-лубенців, а  також усіх загиблих у ході проведення АТО на Сході  країни.

Потому голова районної ради  Григорій Угляниця виконав приємну місію, привітавши депутатів районної ради Юлію Циганіну, Віктора Моротченка з днями народження. Він також повідомив  про здобуту  перемогу сільського голови Снітинської сільської ради  Сергія Мануйленка, почесне третє місце, у обласних змаганнях між сільськими головами, головами об’єднаних територіальних громад, головами районних рад  із зимових видів спорту,  що проходили на гірськолижній базі «Сорочин Яр» у  селі Стасі Диканського району.

Депутати  підтримали пропозицію Гигорія Угляниці про внесення змін до поряду денного щодо  розгляду  звернення заступника  начальника Лубенської  районної державної лікарні ветеринарної медицини  Віктора Грищука    про спалах  африканської  чуми свиней  у Лубенському районі.

 Наразі депутати, заслухавши виступ  заступника  голови райдержадміністрації  Ігоря Нестеренка,  підтримали  передачу майна закладів охорони здоров’я,  інтереси яких  представляє Лубенська районна рада   у комунальну власність  Засульської  об’єднаної територіальної громади.

 Слово було надано голові постійної комісії з питань соціальної сфери та  соціального захисту населення Сергію Миснику, якого хвилювало питання чи  вдасться громаді подолати ряд випробувань при створенні свого центру ПМСД,  зокрема  вчасно отримати ліцензію  на лікарську діяльність,  забезпечити онкохворих  необхідними лікарськими наркотичними засобами.

Крім того,  Сергій Мисник  звернувся  до депутатів, сільських голів з  пропозицією  відгукнутися  на прохання  дирекції  школи №1 міста  Мар’янка щодо забезпечення  україномовною дитячою літературою школи, Донецької області.

Також він повідомив, що філіал Вовчицького краєзнавчого музею, що діє при Калайдинцівській ЗШ,  збирає  інформацію про воїнів, волонтерів, які захищають територіальну  цілісність  України на Сході, які пройшли передову,  аби оформити відповідний куточок  для відвідувачів музею.

 Підтримано зі змінами  проект рішення щодо внесення  змін до рішення районної ради «Про створення  Лубенського районного центру  первинної  медико-санітарної допомоги», а саме:  внесено зміни до Статуту, змінено юридично адресу центру ПМСД  на с. Вовчик, вулиця Ілларіона Сухомлина, 55.; виключено  з пункту 2 «Найменування та місцезнаходження» абзац щодо  назви центру  російською мовою.

На доопрацювання відправлено  проект рішення щодо  затвердження списку  присяжних Лубенського міськрайонного суду, з метою   докладного вивчення  нових кандидатур   присяжних,  замість громадян, які в силу обставин не можуть  надалі виконувати роль присяжних.

На завершення роботи сесії перед депутатами виступив  заступник начальника  Лубенської районної  державної лікарні  ветеринарної медицини  Віктор Грищук, який розповів про спахах африканської чуми в Лубенському районі, зокрема в селі Тишки,  заспокоївши, що хвороба летальна лише для тварин. А також розповів про заходи, які вживаються при виявленні  хворої тварини,  а це зокрема введення  карантину, заборона торгівлі  продукції тваринного походження,  знищення  поголівя у  трикілометровій зоні. Наразі депутатами прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України  з проханням повернути Держпродспоживслужбі  контроль  за оглядом і забоєм, реалізацією  продуктів тваринництва та закріпити це на законодавчому рівні,  адже на даний час служба немає таких  повноважень і як наслідок –  спалах африканської чуми.

Заслухали присутні і депутата обласної ради Руслана  Ляшка, який інформував про розподіл  коштів обласного бюджету на розвиток територій, закликавши  сільських голів, депутатів активізуватись у цьому напрямку  і при тісній співпраці з  депутатами обласної ради, які представляють Лубенщину, зокрема три  округа,  надати пропозиції  до бюджетної комісії обласної ради щодо освоєння  коштів обласного бюджету.