17   січня у районній раді відбулося спільне засідання  п»яти постійних комісій районної ради,  його провів голова комісії з питань соціальної сфери та соціального  захисту  населення Сергій Мисник. Участь  у роботі  комісій  взяли голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко.

     Голова районної ради Григорій Угляниця ознайомив присутніх з планом роботи районної ради на 2017 рік.  Підтримали члени комісій  внесення змін  до рішення  районної ради від 04.12.2015 року  «Про постійні комісії  районної ради»: запропоновано  вивести  зі складу  постійної  комісії з питань     земельних відносин, екології та раціонального природокористування депутата Антона Гергу, повноваження якого достроково припинені, та ввести до складу  постійної комісії з питань планування бюджету  та фінансів Альону Грабко. 

Обговорено та схвалено  розпорядження голови  районної ради від 10 січня 2017 року №2 щодо звільнення директора Лубенського районного методичного центру Шевченко Л.П.,  виконання обов»язків   директора   запропоновано покласти  на методиста  Лубенського районного методичного центру  Ірину Захарченко.

 Комісії  погодили  обрання  до складу  Редакційної   ради  комунальної  установи - редакції  міськрайонного  радіомовлення «Радіо-Лубни»  голову районної ради  Угляницю Г.М., на підставі Статуту КУ РМР «Радіо-Лубни» та, враховуючи звернення КУ РМР «Радіо-Лубни», та у   зв»язку з вирішенням  питання щодо створення ФМ – радіостанції та надання  необхідних документів  до національної ради  з питань телебачення та радіомовлення.

Заслухано ряд фінансових питань, з якими  присутніх ознайомила  заступник начальника  фінансового управління  райдержадміністрації  Людмила Харлан.  Питання в основному стосувались передачі міжбюджетних  трансфертів  із бюджету Засульської  сільської ради до районного бюджету.

Крім того,  депутати скрупульозно опрацювали «Внесення змін  до показників районного бюджету  на 2016 рік» та «Внесення змін  до показників  районного  бюджету на 2017 рік»:  за рішенням  Засульської  сільської ради  про передачу  бюджетних трансфертів до районного бюджету збільшується  обсяг бюджету  на 1694,7 тис.грн., кошти буде направлено головним розпорядникам  за цільовим  призначенням.

 Наразі розглянуто питання прийняття у 2017 році  бюджетних трансфертів  із бюджету  Засульської  сільської ради на утримання  Лубенського районного  центру  дитячої  та юнацької творчості (трансферти  у сумі 33543 грн.); на утримання Територіального  центру  соціального обслуговування Лубенської  райдержадміністрації» (трансферт  у сумі 300000 грн. );  на утримання Лубенського  районного центру  первинної медико-санітарної допомоги (міжбюджетні  трансферти  у сумі 768292 грн.); на утримання  дошкільних  навчальних закладів (сума трансферту 139010); на утримання  Лубенського  районного  методичного центру (сума  трансферту 31222 грн); на утримання  закладів  культури (сума трансферту 221349 грн);  на утримання  Лубенського  районного центру  соціальних служб  для сім»ї,  дітей та молоді ( сума трансферту 13725); на  заходи  із соціального захисту населення (сума трансферту 81524).

Опрацьовано  проект  рішення щодо внесення змін до Програми економічного  і соціального розвитку Лубенського  району  на 2017 рік. В програмі враховано  підтримку учасників АТО, забезпечення  санаторно-курортними  путівками членів  сімей загиблих ветеранів війни, з числа  учасників АТО.

Заслухано  виконання районної  цільової Програми забезпечення виконання  Лубенською  районною державною адміністрацією у 2015-2016  роках делегованих їй районною радою повноважень, а також  розглянуто ідентичну  Програму   на 2017-2018 роки.

Змістовним  був виступ  начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Ісаєнко про виконання Програми Лубенського району  «Турбота»  на 2016 рік, а також  про Програму «Турбота» на 2017 рік, в якій враховано усі пропозиції депутатів, зокрема  збільшено  разову допомогу онкохворим до 2000 тис.грн.

Важливими питаннями стали питання  передачі у комунальну власність  ОТГ, інтереси яких представляє Засульська сільська рада,  майно закладів культури, що належить до спільної  власності територіальних громад  сіл району і перебувають  в оперативному управлінні відділу культури і туризму райдержадміністрації. Наразі   комісіями схвалено  перелік закладів культури базової мережі  районного рівня та їх граничної  штатної  чисельності.  Крім того, зі спільної  комунальної власності територіальних громад сіл району, інтереси яких представляє Лубенська районна рада,  у комунальну власність ОТГ, запропоновано передати  майно закладів освіти.  Не виникло  проблем із опрацюванням проекту щодо  затвердження  мережі навчальних закладів, установ освіти району та граничної кількості  штатних  одиниць.

Комісіями також розглянуто  питання  встановлення у 2017 році  вартості харчування  дітей у дошкільних  та загальноосвітніх  навчальних закладах району;  внесення змін до рішення сесії районної ради від05.08.2011 року «Про створення  Лубенського   районного центру первинної медико-санітарної  допомоги» та інші.

Жваво  депутати сприйняли виступ голови Засульської   сільської ради об»єднаної територіальної громади  Сергія Бондаренка щодо  передачі закладів медицини  у власність ОТГ. Як зауважив Сергій Бондаренко,   питання медицини можливо вирішити   трьома шляхами: створити центр ПМСД на території Засульської сільської ради, передати трансферти до районного  бюджету  для обслуговування закладів медицини Засульської  сільської ради або ж передати Лубенський районний  центр ПМСД до Засульської ОТГ, яка фінансово спроможна. Тож після тривалої  дискусії депутати вирішили  що доцільно це питання обговорити на сесії.

Також було розглянуто ряд земельних питань  щодо  затвердження  технічної  документації  з нормативної грошової  ряду  земельних ділянок.