10 66 19 листопада  у районному будинку культури відбулися святкові урочистості з нагоди  Дня працівників культури та майстрів  народного мистецтва. Концертна зала зібрала сміливих і творчих, найталановитіших лубенців, які  присвятили своє життя  культурі, художній самодіяльності  і якими пишається та  творчістю яких захоплюється увесь Лубенський край.

Захід розпочався з гімну, який  виконали  аматори сцени Михнівської територіальної громади, зробивши усім колегам по сцені, святковий подарунок і цим самим здивувавши численну глядацьку  публіку.

Потому до  присутніх звернулася   начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, яка привітала усіх працівників культури з професійним святом, наголосивши на тому, що  впродовж року усі вони плідно працювали, даруючи оточуючим заряд енергії та  гарний настрій, адже  Дні села, творчі звіти згуртовували і без того дружню родину культпрацівників. Усім їм вона побажала творчого запалу,  а також вручиладипломи Управління культури облдержадміністрації переможцям різноманітних конкурсів. Також подякувала очільникам територіальних громад, які не стоять осторонь проблем культури і докладають максимальних зусиль аби не міліла  духовна криниця народних талантів на селі, а її сподвижникам  були створені належні  умови для праці.

 

 

Найкращі слова вітань працівникам культури лунали з вуст голови районної ради Григорія Угляниці, який  наголосив, що Лубенщина – це край митців і талантів і доказ цьому перемоги і здобутки  аматорів сцени у численних конкурсах, фестивалях обласного, всеукраїнського, міжнародного рівнях. Він побажав усім культпрацівникам  незгасаючої енергії та подальших перемог, а також вручив  найкращим Почесні грамоти районної ради.

             Теплі вітання зі святом  прозвучали від  заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка, який наголосив, на тому, що культура  є візитівкою   Лубенщини і цим, безперечно, пишається край. Він вручив грамоти районної державної адміністрації найактивнішим   сільським головам,  учасникам художньої самодіяльності.

            До вітань долучились і директор централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак, голова міськрайонної спілки жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» Раїса Кошель, сільські голови Ісковецької та Вищебулатецької сільських рад – Микола Романюта та Сергій Бачевський.

          Протягом заходу   на сцену аби отримати  своєрідного оскара, перемогу у тій чи іншій номінації, запрошувались  працівники культури. Серед яких Івана Кіріченко та Світлана Макарова, номінація «Легенда галузі», Віра Галіченко та Галина Баленко  - номінація «Берегині співочого краю», Алла Самозвон, «Яскрава особистість року», Валентина Сьомак та бібліотекарі району – номінація «Аптека для душі», колектив «Явір» Жданівського БК- номінація «Величні дзвонарі в храмі духовності» , «зразковий» колектив «Паняночка» - номінація «Мистецька родина», Інна Скиба – номінація «Бджілка-трудівниця» та інші.

     На завершення заходу  працівників культури привітала голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко.

     Тож  прийнявши шквал вітань від усіх  поціновувачів художньої самодіяльності, працівники  культури зарядились енергією аби через рік  у день професійного свята  ще з більшим ентузіазмом продемонструвати на сцені РБК  свої вміння і  таланти, а також бути готовими до численних привітань, адже здобутки за рік – примножаться.