9 94На Лубенщині, у селі Засулля, відбувся десятий регіональний фестиваль творчості людей  з інвалідністю Сузір»я мрій». Він зібрав людей з усіх куточків Полтавщини, Київщини, Вінничини які, незважаючи на випробування,  подаровані долею,  знайшли у собі сили аби не просто вистояти, а й реалізувати себе у тому чи іншому  виді мистецтва, вкотре довівши, що головне – не здаватись, йти до поставленої мети і радіти життю у всіх його проявах. 

Фестиваль організований Полтавським обласним, а також Лубенськими районним та міським осередками Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (ВОІ СОІУ), за активної підтримки Лубенських райради та  райдержадміністрації.

На початку зібрання присутніх  привітав голова Полтавського обласного осередку ВОІ СОІУ Сергій Чумак, який наголосив на важливості заходу, який об»єднає і надихає, допомагає знайти нових друзів на все життя.

До привітань приєднались голова районної ради Григорій Угляниця, сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко,  перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

У своєму вітальному слові голова районної ради Григорій Угляниця  захоплювався силою волі, позитивом, який випромінюють обличчя  усіх учасників, які подолавши  кілометри дороги, готові радувати присутніх  своїм талантом. Він наголосив, що на сцені  люди різного віку, яких поєднує щирість, якої  сьогодні так  не вистачає, а ще запевнив, що  і надалі працюватиме,  докладаючи максимальних зусиль, аби  люди з обмеженими можливостями відчували підтримку та увагу збоку влади.  

 

 

 Перший  заступник голови райдержадміністрації  Сергій Сіряченко передав присутнім вітання від голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, а також  подякував організаторам заходу за можливість побачити яскраві таланти.

Про те що Засульська територіальна громада завжди рада таким гостям, як учасники фестивалю, говорив у своєму виступі сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко.

Дякувала усім, хто  долучився до організації заходу голова Лубенського районного осередку ВОІ СОІУ Тетяна Погоріла, відзначивши подяками  голову районної ради Григорія Угляницю, голову райдержадміністрації Тетяну Качаненко, колективи Засульського БК, управління соціального захисту райдержадміністрації, територіального центру соціального обслуговування.

На присутніх чекала довготривала концертна програма, що вміщувала в собі  близько 50  номерів. Пісні різного жанру, драматичні сценки, гумор, вірші, гра на різних музичних інструментах  – все це  лунало зі сцени Засульського будинку культури. Здавалося, учасники не мали втоми, адже кожне обличчя випромінювало посмішку, тож усі  гості заходу, серед яких засульчани,  мешканці сусідніх сіл, працівники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, територіального центру, виконавчого апарату районної ради гучно аплодували.

У фойє  усіх бажаючих пригощали чаєм  та солодощами, тож скуштувавши смаколиків ( про які  подбала районна влада) можна було споглянути виставку виробів з бісеру, паперу,  різну вишивку,  продемонстровану  як учасниками фестивалю, так і працівниками управління  соціального захисту  райдержадміністрації.

 Традиційно гості та учасники свята  виконали гімн організації, зарядившись позитивом на рік, заспівали про нові зустрічі, такі необхідні і життєво важливі.