revincova30 вересня на Лубенщині  проходив  фінал Всеукраїнського еко-фестивалю «Лель». Девізом фестивалю став вислів: «З любов»ю до природи, з любов»ю до України». Тож   учасники фіналу - це молодь з Полтави, Борисполя, Глобино, Гребінки, Семенівки, і, звісно, Лубенщини пропагували цю ідею.

Молоді таланти   протягом  дня  у залі районного Будинку культури демонстрували свою майстерність у пісні, декламуванні віршів,  народній творчості. Крім того, у фойє районного будинку культури  було представлено  вироби з природних матеріалів, вишивку,  дитячі  іграшки, вироби з бісеру.

 

 

Участь у заході взяв голова районної ради Григорій Угляниця, який побажав молоді  не зупинятись на досягненнях ,  а ще мати бажання і надалі розвивати свої таланти.

Автор ідеї проведення фестивалю Володимир Ярошенко, мешканець Семенівського району, також бажав учасникам творчого розквіту, наголошуючи на тому, що позитивом є те, що фестиваль не має вікових  обмежень і на сцені присутні як маленькі, так і більш дорослі учасники.

Тож фестиваль пройшов у ритмі позитивних емоцій. Його учасники  дякували організаторам: рекреаційному центру «Криворудський» с. Крива Руда,  Полтавському обласному радіо ОДТРК «Лтава», Полтавській      державній аграрній академії, журналу «Зерно» м. Київ, обласній газеті «Село Полтавське», Полтавському національному педагогічному  університету імені В.Г.Короленка, Лубенській районній раді, Лубенській райдержадміністрації, Лубенському  лісотехнічному коледжу. Переможців, а їх  було  чимало, адже  фестиваль проводився у номінаціях: «краща  естрадна пісня», «краща авторська пісня», «краща народна пісня», «краще  декламування авторського вірша», «кращий весільний рушник», «кращий  виріб серед майстрів народної творчості» нагороджено  дипломами ми  та грошовими винагородами.