55558 вересня  на базі спорткомплексу «Олімпійські надії» у селі Климівка, що поблизу Полтави,  відбулася традиційна  спартакіада  сільських голів, селищних, районних рад та працівників апарату  обласної ради, які демонстрували свій  спортивний гарт у 4 видах  спорту: шахах, пляжному волейболі,  гирьовому спорті, перетягуванні канату. На змагання  прибуло 26 команд - учасниць, яких на початку привітав  голова обласної ради Олександр Біленький, наголосивши  на важливості заходу та  запевнивши, що   учасники змагань – представники органів місцевого самоврядування, продемонструють гарні результати, адже сприяють розвитку фізичної культури і спорту в громадах, які очолюють. Він також повідомив, що на  останніх змаганнях у Чорноморську Одеської області   збірна команд Полтавщини посіла  5 загальнокомандне місце, а це значний  показник.

Право підняти прапор було надано переможцям  минулорічних змагань,   представникам команд з Гадячу, Кобеляк, Оржиці. Потому  усі включились в активну боротьбу, розійшовшись по секціях.

 Лубенщину представляли  голова районної ради Григорій Угляниця,  сільські голови Ісковецької, Оріхівської, Снітинської, Новооріхівської, Вищебулатецької сільських рад Микола Романюта, Олександр Розумій, Сергій Мануйленко, Станіслав Ігнатенко, Сергій Бачевський   на чолі з головою  Лубенської районної організації  ВФСТ «Колос»  ініціативним Сергієм Бортником. Серед потужної групи підтримки  сільські голови Березівської, Михнівської, Вовчицької, Новаківської, Окіпської, Литвяківської, Хорошківської сільських рад: Віра  Білошапка, Марія Король, Ольга Козловська, Лариса Кісенко, Ніна Кириченко,   Валерій Ночовний, Микола Бровко, працівники виконавчого апарату районної ради Наталія Шишова, Лариса Шкарбань, Наталія Шостак.

 

 

 

Справжнім  майстром такого інтелектуального виду  спорту як шахи,  виявився  сільський голова  з Ісковець Микола Романюта. Йому вдалося  обійти  серйозних суперників  і вибороти  для Лубенщини почесне 2 місце.

Майстерність  у гирьовому спорті  демонстрував сільський голова із Снітина Сергій Мануйленко, теж показавши непоганий  результат сили і витримки.

Пляжний волейбол  був цікавим, адже  представники команд  були різного віку, а потрібно було бути не просто вправними, а аж  занадто швидкими  та зосередженими.

666666666666

Та справжнього азарту серед учасників і  особливо серед вболівальників набуло перетягування канату. І тут загартовані  лубенці показали на що здатні. У запеклій боротьбі, під гучні виклики, які  часом доходили  до  захрипання, було виборено 1 місце. 

Всього  у загальнокомандному заліку наші спортсмени  посіли  6 місце, що теж важливо, адже суперники були серйозні. Першість  здобула  команда Гадяцького району.

Голова  обласної ради Олександр Біленький вручив переможцям  кубки та грамоти.

 Сповнена радості перемоги дружня команда Лубенського району  сфотографувалась на згадку, а ще чітко вирішила  для себе, що ця перемога -   старт, а до фінішу  треба йти тренуючись, тісно співпрацюючи з районною  організацією ВФСТ «Колос», її  молодим енергійним очільником Сергієм Бортником.  Тож у наших спортсменів, очільників громад, ще все попереду, а нам, палким вболівальникам,  залишається   радіти за них , бажаючи нових  злетів, кубків та грамот.