3 6637 вересня у районній раді відбулася нарада з сільськими головами та бухгалтерами сільських рад, яку провів голова районної ради Григорій Угляниця. Участь у зібранні взяв перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

Перед присутніми виступив  заступник начальника Лубенської філії ВАТ

«Полтаваобленерго» Валерій Хало, який   інформував про попередню оплату за енергоносії, наголосивши на тому, що внесено зміни до  правил використання електроенергії: всі розрахунки за спожиту електроенергію  на підприємствах чи організаціях  проводяться на умовах попередньої оплати. Електроенергія,  спожита населенням, оплачується по факту споживання.  Регулює  дані відносини  національна   комісія  регулювання  енергетичних договірних послуг. Виступ доповідача доповнила   заступник Управління Державної казначейської служби України в Полтавській області  Любов Пономаренко.  Відповівши на ряд запитань, вона закликала  бухгалтерів у своїй роботі спиратись на Постанову Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 року щодо затвердження Порядку взаємодії  Міністерства  фінансів , органів  Державної казначейської служби та установ, які здійснюють  виплати пільг, субсидій ,  інших  соціальних виплат під час перерахування таких виплат.

Про приведення у відповідність  повітряних ліній  0,4 кВт в межах населених пунктів  Лубенського району  при підготовці до осінньо-зимового  періоду 2016-2017 р. інформував  перший заступник голови райдержадміністрації  Сергій  Сіряченко. Крім того,  йшла мова  різного роду заходи щодо попередження пожеж на території як  району, так і області в цілому.