5 серпня     під головуванням голови Лубенської районної ради Григорія Угляниці відбулося пленарне засідання чергової  8 сесії районної ради сьомого скликання. Участь у  пленарному засіданні взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко,  заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренка,  депутати обласної ради Лариса Сухопар, Олександр Сиченко, керівники правоохоронних органів,  начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, представники ЗМІ.

111

Засідання розпочалося з хвилини мовчання задля шанування пам'яті загиблих під час проведення АТО.

На розгляд сесії було винесено 22 питань, усі вони попередньо вивчалися  на спільному  засіданні постійних комісій, хоча  це не завадило депутатам подискутувати у сесійній залі.

Широкого обговорення набули питання реорганізації Березівської та Шершнівської шкіл.

Через недостатню кількість учнів у Шершнівській та Березівській школах І-ІІ ступенів, з 1 вересня 2016 року припиняється державне фінансування цих закладів. Тож виникла потреба прийняти рішення про реорганізацію шкіл на ступінь нижче, аби їх зберегти. Від керівництва району, депутатів, освітян, батьків прозвучало чимало пропозицій та зауважень. Втім, питання про реорганізацію Березівської ЗШ І-ІІ ступенів у Березівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад І ступеня – дошкільний навчальний закладами» депутати таки підтримали. Натомість питання про реорганізацію Шершнівської ЗШ І-ІІ ступенів у Шершнівську ЗШ І ступеня після тривалого обговорення з розгляду зняли, заручившись підтримкою Шершнівської сільської ради, щодо забезпечення фінансування навчального закладу до кінця 2016 року.

 

 

13932731 920587681386008 495030456216489219 n

Народні обранці заслухали звіт головного лікаря Лубенського районного центру ПМСД Гармаш Н.В. про фінансово - господарську діяльність,ефективність використання майна та виконання головним лікарем передбачених Статутом центру та контрактом завдань.

Одноголосно прийнято зміни до Районної комплексної програми у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Лубенському районі на 2016-2020 роки, чим підтримали пропозицію районної державної адміністрації про надання матеріальної допомоги населенню Окіпської та Жданівської сільських рад, яке постраждало внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру 22-23 червня 2016 року, спрямувавши на ці цілі 132 тис.грн. районного бюджету.

       Внесено  зміни до показників районного бюджету,  з якими присутніх ознайомила   начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко

Прийнято рішення про виділення коштів на співфінансування інвестиційних проеків регіонального розвитку для Засульської гімназії та Вовчицького ліцею.

  Підтримано внесення змін  до Програми зайнятості населення Лубенського району на 2013-2017 роки; Комплексної програми розвитку архівної справив Лубенському районі на 2016 рік; Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2016 рік. Затверджено районну комплексну Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Лубенського району за пріоритетними напрямками на період до 2020 року; Комплексну програму розвитку архівної справи в Лубенському районі на 2017 рік; заслухано та погоджено виконання районної програми Протидії захворюванню на туберкульоз у 2012-2016 роках; затверджено список присяжних Лубенського міськрайонного суду Полтавської області в кількості 15 осіб.

Під кінець роботи сесії депутати заслухали та прийняли звернення до Прем’єр-міністра України, голови комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я та в.о. міністра охорони здоров’я України щодо забезпечення імунобіологічними препаратами для проведення щеплення населення району.