222-555511 липня у Лубенській районній раді відбулася нарада з сільськими головами та депутатами районної ради. Участь у зібранні  взяли голова районної ради Григорій Угляниця, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко,  перший заступник голови Полтавської обласної ради  Євгеній  Холод,   голова постійної комісії обласної  ради з питань екології  та раціонального природокористування Ігор Горжій, народний депутат України Іван Крулько, депутати обласної ради Руслан Богдан,  Лариса Сухопар, Олександр Сиченко, громадськість.

Основним питанням порядку денного  стала  екологічна ситуація в районі, адже  внаслідок  сильної  зливи в ніч з 22 на 23 червня частина населених пунктів, зокрема села Ждани та Окіп, були підтоплені, забруднилася і стала непридатною  для споживання вода в колодязях. Катастрофічна ситуація виникла  і на річці Сула: водоймище забруднене,  гине риба.  Мешканці як району,  так і міста  глибоко стурбовані, тож  на нараді  йшла мова про заходи, які слід  вживати аби зняти соціальну напругу,  не допустити сплеску інфекційних отруєнь та допомогти  лубенцям справитися з ситуацією. На сьогодні купатися у річці заборонено, воду в  підтоплених колодязях також буде  оброблено  спеціальними засобами.

 

Йшла мова також  про тарифну політику в державі. Населення стурбоване цінами  на житлово-комунальні  послуги і з острахом  чекає на початок опалювального сезону. На слуху було і питання  збереження поштового відділення в с. Покровське  Лубенського району, яке обслуговує 219 жителів двох сіл. Депутати районної ради, обласної ради   звернулися до Народного депутата  України  Івана Крулька з  письмовим зверненням   посприяти  у позитивному вирішенні вищезгаданого  питання.

Під кінець зустрічі  депутат обласної ради  Руслан Богдан вручив  подяки Полтавської обласної ради  за значний  особистий внесок  у соціально-економічний  розвиток територіальних громад   Лубенського району сільським головам Духівської, Новаківської,  Снітинської,  Тарандинцівської,  Остапівської, Окіпської, Жданівської,  Вищебулатецької, Засульської, Литвяківської, Михнівської, Оріхівської, Мацківської, Мгарської сільських рад: Валентині Даладі, Ларисі Кісенко, Сергію Мануйленку,  Анатолію Тітенку, Петру Остапку,  Ніні Кириченко,  Наталії Пономаренко, Сергію Бачевському, Сергію Бондаренку, Валерію Ночовному,  Марії Король, Олександру Розумію, Миколі  Дзюбі,  Марії  Шевченко.