4 416 Незважаючи на те, що  перші дні літа не зовсім радують  своїм теплом, грайливістю легенького вітру, ніжністю сонячного проміння, справжнє свято  подарували глядачам учасниці зразкового аматорського  колективу східного танцю «Аміра»  районного будинку культури під час творчого звіту. Цей  культурний захід став підсумком  роботи за рік,  яскравим фіналом успішної діяльності на теренах духовності лубенського краю.

         Засновником колективу, його душею, автором всіх  композицій є Дацій Тетяна Миколаївна. На даний час  мистецтву східного танцю  в 3-х вікових групах навчаються  62 учасниці. Саме вони і  продемонстрували на сцені яскравий зорепад цікавих хореографічних композицій, які зачарували глядачів і рівнем виконавської майстерності, і артистизму, і різнобарв'ям  сценічних костюмів.

 

         Гармонійно доповнили  виступи  східних красунь друзі по творчості – зразкові аматорські колективи «Водограй», «Перлина». У чарівний світ бального танцю запросили учасники «Тендему» (керівники Л.Фесенко, О. Погрібна, А.Доброва).

         Дві години концерту пролетіли неймовірно швидко. Вдячні глядачі не шкодували аплодисментів на адресу талановитих дівчат. А коли у фіналі на сцену вийшли всі учасники «Аміри», зал зірвався вигуками «браво».

         Вітаючи колектив  з гарною подією у творчому житті, начальник відділу культури і туризму Лубенської райдержадміністрації  Людмила Пазенко щиро подякувала керівникові колективу Тетяні Дацій за високий професіоналізм, відданість справі, яка стала сенсом життя, за  вміння працювати з дітьми і  досягати позитивних результатів. «Наповнити цікавим змістом позаурочний час  дітей, сприяти  розвитку їх  творчих здібностей, створити гарні умови  для цього в закладах культури, підтримати аматорські колективи  у зміцненні матеріально-технічної бази – ці та інші завдання були і є  пріоритетними в діяльності районної  державної адміністраці», - наголосила Людмила Пазенко. І як підтвердження – виділення  5 тис. грн. на  придбання  сценічних костюмів колективу східного танцю «Аміра».

         А ще Людмила Василівна повідомила, що рішенням  колегії управління культури  Полтавської обласної державної адміністрації колективу «Аміра» Лубенського районного будинку культури присвоєно  звання «зразковий аматорський», і під  щедрі овації глядачів вручила посвідчення керівникові колективу.

         Не міліє з роками криниця духовності Лубенського району. Плекають її закохані у мистецтво дорослі і юні краяни, серед яких і самобутні, талановиті учасниці зразкового аматорського колективу східного танцю «Аміра».

 

За матеріалами сайту Лубенської райдержадміністрації