1 9313 червня    під головуванням голови Лубенської районної ради Григорія Угляниці відбулося пленарне засідання чергової  7сесії районної ради сьомого скликання. Участь у  пленарному засіданні взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко,  заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренка,  депутати обласної ради Лариса Сухопар,  Владислав Мостовенко, Олександр Сиченко, керівники правоохоронних органів,  начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, представники ЗМІ.

На початку зібрання  голова районної ради Григорій Угляниця  виконав приємну місію: привітав з днем народження депутата районної ради Олександра Гриценка, подякувавши йому  за ініціативність, а також спонсорську допомогу, яку надав  депутат для придбання подарунків  медалістам району.

 Також за вагомий особистий внесок у розвиток аматорського і дитячого футболу України та з нагоди 125-річчя Лубенського лісотехнічного коледжу очільник району  вручив начальнику відділу освіти райдержадміністрації  Юлії Білолкінь Подяку Міністерства освіти і науки України, комітету з фізичного виховання та спорту.

3 588

        Потому  депутати  перейшли до розгляду  питань порядку денного, їх на розгляд сесії було винесено 13.  

          Депутати  рішенням  сесії внесли зміни  до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2016 рік,   на виконання програми виділено 394,1 тис.грн.,зокрема на  забезпечення відшкодування витрат на надання  пільг  на медичне обслуговування громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснення  компенсаційних виплат  50-ти відсотків оплати  за житлово-комунальні  послуги членам  сімей загиблих  учасників АТО, забезпечення путівками  демобілізованих учасників АТО та інше.

 

 

 

         Широко обговорення набуло питання щодо      внесення  змін до  Комплексної  програми здійснення  компенсаційних  виплат  за перевезення  окремих  пільгових  категорій  громадян у Лубенському районі: з районного та сільських бюджетів  для реалізації заходів програми спрямовано 1170, тис.грн.  Як зауважили депутати Олександр Гриценко, Сергій Мисник  у районі є певні проблеми щодо  перевезення пільгових категорій громадян: частина перевізників відмовляється  безкоштовно перевозити пільговиків. Про це  говорила і мешканка  села Засулля  Валентина Бандура, яка звернулася  до органів влади  із  відповідною заявою. Начальник управління праці і соціального захисту населення Наталія Ісаєнко  спільно з  начальником  відділу  економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Любов Логвин пояснили, що  у районній державній адміністрації створено  комісію  з контролю за перевезенням  пільгових категорій громадян. Якщо  виявляються порушення, то  комісія може прийняти рішення  щодо знаття  відсотків компенсації за перевезення, тому слід звертатися з  такими проблемами аби порушників було покарано. Лідією Різуненко, депутатом районної ради, було внесено пропозицію включити до складу  комісії і декількох депутатів районної ради, які  тісно спілкуються з населенням, знають проблеми села.

Внесено   зміни до показників районного бюджету,  з яким присутніх ознайомила   начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко . Вона зазначила, що районному бюджету  передбачено  субвенції із обласного у  сумі 418, 0 тис.грн. Крім того,  за рішеннями сільських рад  про передачу трансферту  до районного бюджету  збільшується обсяг бюджету  на 710,1 тис.грн., кошти буде направлено головним розпорядникам.   

       Підтримано внесення змін  до довготермінової комплексної  Програми мобілізаційної  підготовки  Лубенського району  на  2014-2020 роки; внесено зміни  до районної  цільової  Програми забезпечення  виконання  Лубенською районною державною  адміністрацією у 2015-2016  роках делегованих їй районною радою повноважень;  підтримано  виділення  коштів на співфінансування  інвестиційного  проекту  регіонального  розвитку «Придбання спеціалізованого транспортного засобу (медична служба) для Жданівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини» за умови перемоги у конкурсі інвестиційних проектів регіонального розвитку; затверджено граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання на устаткування, мобільних телефонів, комп’ютерів органами місцевого самоврядування, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок районного бюджету; присвоєно Оріхівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені В.М.Леонтовича; погоджено  звільнення директора Шершнівської школи І-ІІ ступенів, згідно поданої заяви за власним бажанням; надано дозвіл на переобладнання частини приміщення Засульської гімназії, а саме: гардеробної під три музейні кімнати історії сіл Засулля і Солониця та недіючих технічних приміщень під гардероб; заслухано та погоджено виконання комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки в Лубенському районі на 2011-2015 роки;  заслухано та підтримано виконання районної Програми розвитку культури на 2013-2015 роки;  затверджено технічну документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки площею 85,4000 га.

Під кінець роботи сесії  депутат районної ради Сергій Мисник озвучив депутатський запит щодо  збільшення допомоги, наданої з бюджету району, на підтримку онкохворим. Прийнято рішення направити запит до райдержадміністрації для вирішення питання по суті.

По закінченню роботи сесії  голова районної організації ВГО«Союз Чорнобиль України», депутат районної ради Василь Куксань нагородив подяками громадської організації депутатів районної ради та сільських голів, які надали допомогу у підготовці до проведення заходів з нагоди 30-ї річниці аварії на ЧАЕС. Подяки отримали депутати Сергій Рудь,  Григорій Мочоний, Валерій Осаулко, Володимир Титхович,   сільські голови з Духового, Войнихи, Вовчика -  Валентина Далада, Григорій Сердюк, Ольга Козловська.