8888--5551 червня у районній  раді відбулося спільне засідання постійних комісій, у якому взяли участь голова  районної  ради Григорій Угляниця,  голова райдержадміністрації  Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко.

На розгляд комісій було винесено  14 питань, які  жваво були обговорені депутатами.  Найактивнішими в залі засідань були Василь Кулик, Валерій Трубніков, Василь Куксань, Лідія Різуненко, Надія Клепач, Лідія Білик, Микола Береза, які  висловлювали  власну позицію  щодо того чи іншого питання.

Присутні заслухали та  погодили звіт  про виконання районного бюджету  станом на 1 квітня 2016 року.

      Було опрацьовано  проект рішення   щодо  внесення змін  до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2016 рік, запропоновано  виділити на виконання програми 394,1 тис.грн.,зокрема на  забезпечення відшкодування витрат на надання  пільг  на медичне обслуговування громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснення  компенсаційних виплат  50-ти відсотків оплати  за житлово-комунальні  послуги членам  сімей загиблих  учасників АТО, забезпечення путівками  демобілізованих учасників АТО та інше.

 

 

 

       Підтримано внесення  змін до  Комплексної  програми здійснення  компенсаційних  виплат  за перевезення  окремих  пільгових  категорій  громадян у Лубенському районі: з районного та сільських бюджетів  для реалізації заходів програми спрямовано 1170, тис.грн.

        Активного обговорення набуло питання  щодо внесення  змін до показників районного бюджету,  з яким присутніх ознайомила   начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко . Вона зазначила , що районному бюджету  передбачено  субвенції із обласного у  сумі 418, 0 тис.грн. Крім того,  за рішеннями сільських рад  про передачу трансферту  до районного бюджету  збільшується обсяг бюджету  на 710,1 тис.грн., кошти буде направлено головним розпорядникам. Наразі  кожен з розпорядників озвучив  нагальні потреби, пояснивши депутатам важливість виконання тих чи інших робіт, здійснення  придбань та інше.  

Також було розглянуто  питання щодо  виділення коштів у розмірі 32,990 тис.грн. на співфінансування  інвестиційного проекту регіонального розвитку, а саме: «Придбання автомобіля  спеціальної призначеності  для Жданівської амбулаторії  загальної практики-сімейної медицини», за умови перемоги у конкурсі.

Опрацьовано  проекти рішень «Про внесення  змін до районної цільової Програми  забезпечення виконання Лубенською районною державною адміністрацією;  «Про внесення змін  до довготермінової комплексної  Програми мобілізаційної підготовки  Лубенського району на 2014-2020 роки»; «Про граничні  суми витрат на придбання  автомобілів, меблів, іншого обладнання на устаткування, мобільних  телефонів, комп»ютерів органами місцевого самоврядування, а також установами та організаціями, які утримуються  за рахунок  районного бюджету»; «Про присвоєння Оріхівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  імені В.М.Леонтовича; «Про погодження звільнення  директора Шершнівської школи І-ІІ ступенів згідно поданої заяви за власним бажанням» ; «Про надання дозволу  на переобладнання частини приміщення Засульської гімназії», а саме: гардеробної під три музейні кімнати  історії сіл Засулля і Солониця та недіючих технічних приміщень  під гардероб; «Про виконання комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки в  Лубенському районі на 2011-2015 роки»; «Про виконання районної Програми розвитку культури на 2013-2015 роки»; «Про затвердження  технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки площею 85,4000 га».  

Отримавши на руки  друковані матеріали до чергової сесії, депутати  прийняли рішення перед пленарним засіданням зібратися ще аби  додаткового опрацювати бюджетні питання.