1 92531 травня на Лубенщині вшанували медалістів, дітей, які впродовж 11 років йшли до поставленої мети, підтвердили свої знання, успішно склавши  зовнішнє незалежне оцінювання. Захід відбувся за участі голови районної ради Григорія Угляниці, голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка, начальників відділів освіти, культури і туризму райдержадміністрації Юлії Білокінь та Людмили Пазенко, голови профспілкової організації освітян Людмили Грицаєнко, і звичайно, самих випускників, їхніх батьків, вчителів, директорів шкіл.

Цього року  Лубенський район має шість медалістів – це випускники  Вовчицького ліцею, Марія Падалка, Засульської гімназії, Тетяна Захарченко, Литвяківської ЗШ, Микола Антипенко та Дарина Яценко, Мацківської ЗШ,  Ірина Ляшенко  та Марина Ляшко. Тож увага присутніх була прикута до цих дітей – ерудитів, відмінників, які прославляли Лубенщину на численних олімпіадах,  конкурсах, тренінгах, возвеличували край у пошукових роботах, довівши усім, що вони гідні високих нагород.

Напутні слова випускникам пролунали з вуст голови районної ради Григорія Угляниці, який наголосив на тому, що  медалісти району - гордість краю і той старт, який дала школа,  повинен привести  наполегливу молодь до  омріяного перспективного фінішу.

 

      До привітань приєдналися  голова райдержадміністрації Тетяна Кача ненко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Юлія Білокінь.

       Керівники району вручили  медалістам нагороди, батькам – подяки.

Не обійшлося і без подарунків, випускники  отримали фленакопичувачі,  спонсором виступив депутат районної ради Олександр Гриценко.

         Від учителів до медалістів звернулась учитель математики Литвяківської школи Валентини Одекієнко, від батьків слово мав Віктор Захарченко, а від вдячних учнів  виступив медаліст, випускник з Литвяків Микола Антипенко, який подякував викладачам, батькам за знання, підтримку, запевнивши, що  ніхто з присутніх не зупиниться на досягнутому і попереду наполегливі роки навчання, здобуття професії.

На присутніх чекав невеликий концерт, підготовлений учасниками художньої самодіяльності району.

А завершився захід  незабутнім шкільним вальсом, у якому закружляли випускники, педагоги, батьки. Було і фото на згадку, яке збережуть медалісти на все життя, адже  дитинство сказало їм усім: «Прощавай».