555---111126 травня  у районній раді відбулося виїзне засідання Координаційної ради. Голова районної ради Григорій Угляниця разом з першим заступником голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком,  керуючою  справами виконавчого апарату районної ради  Оксаною Цимбал, радником голови районної ради з юридичних питань Наталією Шишовою  та двадцятьма сільськими головами відвідали  Шишацьку об’єднану територіальну громаду аби поспілкуватися з очільником громади, обмінятися досвідом щодо об’єднання, адже у Шишаках  об’єднання  громад  пройшло ще у минулому році, тож є певні напрацювання про які  луб енцям було корисно дізнатись.   

Зустрічав лубенців голова  громади Олександр Тутка. Він разом із заступниками  розповів про трудові будні  громади, про труднощі, які вдається  щоденно долати, також  про титанічну роботу, які зроблено за останні місяці.  Спілкування  пройшло у формі  полілогу, тож задаючи запитання, лубенці отримували на них  повні вичерпні відповіді.  

 

 

  Як зауважив Олександр Тутка     Шишацький район  налічував 15 сільських рад з яких 13 обєдналося в одну громаду, інші  дві  господарюють самостійно. На сьогодні спроможна територіальна громада налічує 63 населені пункти, площа території  становить 608 кв.км, обсяг  доходів спроможної  територіальної громади складає 33696,6 тис.грн.  Очільник зупинився  на  перевагах обєднання, хоча не обійшлося і без недоліків. Серед переваг було названо фінансову спроможність новоствореної громади, адже за рахунок власних ресурсів,  підтримки з боку держави,  вдається вирішувати питання місцевого значення: ремонтувати дороги, об’єкти соціальної сфери. Вдалося  створити  комунальне підприємство, яке обслуговує  Шишацьку об’єднану  громаду.

555---111

 

Колишні сільські голови входять до старостату та виконують обовязки старост, а 24 липня  вже буде  проведено вибори старост.  Одним із недоліків є те, що  обовязки старост на законодавчому рівні чітко не визначені, тому це створює багато  проблем та незручностей.

Плани у новоствореної обднаної громади  немалі, а це проведення ремонтів,  придбання техніки для комунального підприємства та багато іншого . Звісно,  їх вдається втілювати завдяки ініціативності  самих мешканців громади, дружнього депутатського корпусу. Люди хочуть змін на краще і чітко розуміють, що той хто працює - помиляється, але   досягає вершин, незважаючи ні на що.  

Виїзне засідання пройшло плідно, а в планах лубенців відвідини  Омельницької обєднаної  територіальної громади Кременчуцького району.