102222222222222222222222222--------------11 травня у районній раді  відбулося навчання депутатів  місцевих рад, яке провів голова районної ради Григорій Угляниця.

На початку зівбрання  очільник району, звертаючись до депутатів,  повідомив, що такі навчання у 7 скликанні  проводяться вперше, але, на його думку, вони є досить актуальними, адже  народні обранці матимуть змогу  більш ширше ознайомитися з основними положеннями Законів України

«Про статус депутатів місцевих рад» та «Про місцеве самоврядування в Україні»,  поспілкуватися з фахівцями та  почути відповіді  на важливі питання сьогодення. Він закликав  депутатів до конструктивної праці.

      На початку зібрання перед присутніми виступила радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова. Вона  зупинилась на  основних статтях Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні»,  розповівши про повноваження депутата місцевої ради  у  раді, про  сесійні та позасесійні форми  роботи депутата    місцевої  ради у раді та її органах, а саме:  участь депутата у сесіях   місцевої ради  та засіданнях її органів. Також  йшла мова  про таку форму роботи  депутатів з громадянами як депутатський  запит та депутатське  запитання. Акцентувала увагу  на Положенні про Президію, про постійні комісії  районної ради,  з якими можна ознайомитися на офіційному сайті районної ради.

 

 

 

Про застосування бюджетного законодавства  у депутатській діяльності інформувала  начальник  фінансового управління райдержадміністрації  Світлана  Самійленко. Вона наголосила, що усі питання, які стосуються бюджету,  регламентуються бюджетним кодексом України.  Наразі вона зупинилася на  деяких статтях бюджетного кодексу України, зокрема статті  69 «Доходи  загального фонду бюджетів міст районного значення, сільських селищних  бюджетів», статті 71 «Бюджет розвитку місцевих бюджетів». Пояснила, що включають надходження та видатки  бюджету  розвитку  місцевих бюджетів. Також ознайомила з статтею 22, наголосивши, що здійснення програм та заходів, які реалізуються за рахунок коштів бюджету, бюджетних асигнувань надаються розпорядникам бюджетних коштів. За обсягом наданих прав розпорядники бюджетних коштів поділяються  на головних розпорядників та розпорядників  бюджетних коштів нижчого рівня.

 

55555555555-----------88888

         Про види податків, що надходять до районного бюджету  говорив Андрій Кваша, заступник начальника Лубенської ОДПІ.

       Крім того,  депутати піднімали питання щодо руху великовагового транспорту  по  дорогах району. Депутатом районної ради Григорієм Мочоним внесено пропозицію найближчим   часом  провести зустріч з начальником  поліції, ДАІ, керівником  філії «Лубенський райавтодор»  щодо вирішення цього питання