111-----------28 та 9 травня з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у всіх населених пунктах району проходять урочисті мітинги, покладання квітів, поминальні панахиди, зустрічі з ветеранами, концерти. Вкриваються квітами величні обеліски, братські могили, пам’ятні знаки, котрі є святинею нашої пам’яті; радісна весна вітає тих, хто пережив жахіття війни і наказує сучасникам берегти і цінувати мир.

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сергієнко, працівники райдержадміністрації взяли участь у міських заходах до Дня Перемоги, разом з міським головою Олександром Грицаєнком, головою районної ради Григорієм Угляницею урочистою ходою пройшли центральною вулицею Лубен. Учасниками параду стали ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, учасники антитерористичної операції, делегація з польського міста Скєрнівіце, учнівська та студентська молодь Лубен, громадськість.

 

Супроводжувана міським духовим оркестром та колективом барабанщиць музичної школи, урочиста колона рушила до центральної площі міста – Володимирського майдану, де відбувся мітинг. До учасників святкового параду з вітальними промовами звернулися міський голова Олександр Грицаєнко, директор школи міста Скєрнівіце Анна Лабська, голова ветеранської організації міста Олексій Пивовар. Потому колона рушила до Площі Слави, де поклали квіти до Вічного вогню та вшанували загиблих та померлих хвилиною мовчання.

 

За матеріалами сайту Лубенської райдержадміністрації