3 54121 квітня    біля  пам»ятного знака  чорнобильцям у місті Лубни стартував  традиційний легкоатлетичний пробіг. Його учасники – це  ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, вихованці  дитячо-юнацької спортивної школи,   учні шкіл міста та району, які  своїми діями вкотре засвідчили, що знають і пам»ятають про події квітня 86 року, коли стався вибух на  четвертому енергоблоці. Участь у заходах взяли  також голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна  Качаненко, міський голова Олександр  Грицаєнко, заступники голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко та Тетяна Сергієнко, голова правління районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України», депутат районної ради Василь Куксань, заступники голови районної організації Микола Чудак і Василь Силка, керуючий  справами виконкому Маргарита Комарова, завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Віта Брюховецька.

 

          Юні спортсмени здолали серйозний кілометраж,  пробігши до Алеї пам»яті чорнобильців, що на Зажур - горі, поблизу Мгарського Спасо-Преображенського монастиря. Учасників пробігу,  а їх  було 30, що є  досить символічно, адже  Україна  живе 30 років після цієї масштабної техногенної катастрофи, не злякали досить прохолодні погодні умови, тож усі вони  вчасно прийшли до фінішу та отримали  призи.

            Василь Куксань, голова правління районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України»,  розповів  молоді  про заснування Алеї пам»яті чорнобильців, де кожна берізка- це  спогад  про померлого ліквідатора.

          Про  проведення легкоатлетичного пробігу, який став традиційним,  його учасників  говорив до присутніх  і ліквідатор аварії на ЧАЕС Валерій Козюра.  

4 374

          Керівники району Григорій Угляниця, Тетяна Качаненко  дякували молоді за пам»ять, патріотизм, любов до країни, закликаючи   дбати про екологічне майбутнє держави в якій живуть.