1 8632квітня     під головуванням голови Лубенської районної ради Григорія Угляниці відбулося пленарне засідання  чергової  6 сесії районної ради сьомого скликання.

На початку зібрання  заступник голови  облдержадміністрації Олег Пругло, зачитавши  розпорядження Президента України,  представив  лубенцям  новопризначену голову райдержадміністрації Тетяну Качаненко. Він наголосив, що у  очільниці Лубенщини за плечима широкий життєвий  та професійний досвід: робота заступником голови Хорольської районної ради, головою  Хорольської райдержадміністрації.  Він побажав  керівнику  наснаги та плідної праці на  благо розвитку як Лубенщини,  так і усієї Полтавщини. Тетяна Качаненко  коротко розповіла про себе, запевнивши, що готова до наполегливих дій та подальшої співпраці.  Головне для неї -  порядність, чесність, відповідальність та  дієвість, якої їй не позичати. Тож  вона готова працювати злагоджено,  конструктивно, на результат.

Виконавши приємну місію, привітавши голову райдержадміністрації з призначенням, голова районної ради Григорій Угляниця розпочав роботу сесії,  в якій  безпосередню  участь взяла Тетяна Качаненко.

На розгляд сесії було винесено 13 питань, усі вони попередньо вивчалися  на сільному  засіданні постійних комісій, хоча  це не завадило депутатам подискутувати у сесійній залі.

 

 

Так депутати підтримали  внесення  змін  до Регламенту районної ради 7 скликання: виключивши  з  документу  речення  здійснення  повної відеофіксації пленарних засідань ради.  

Рішенням сесії затверджено  наступні програми:  Програму  поліпшення  казначейського обслуговування розпорядників та одержувачів  бюджетних коштів районного бюджету  на 2016 рік, та районну комплексну  програму  у сфері  захисту населення  і територій  від надзвичайних  ситуацій  техногенного та природного характеру в Лубенському районі  на 2016 – 2020 роки.

2 704

Заслухано  хід виконання Програми  зайнятості  населення  Лубенського району на 2013-2017 роки.  Начальник управління праці  і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко, яка представляла програму,  закликала сільських голів до подальшої співпраці,  наразі  залучення  односельців, які перебувають на обліку в центрі зайнятості,   до громадських робіт.

Широкого обговорення набуло і питання  внесення змін до  Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району  на 2016 рік:   програму доповнено заходами щодо відзначення 100-річчя  з часу заснування  Дослідної станції  лікарських   рослин  Інституту агроекології  і природокористування Національної  академії  аграрних наук України. Крім того, підтримано  виділення  додаткових коштів на   харчування  дітей пільгових категорій  у пришкільних таборах, у зв»язку зі здорожчанням  продуктів.

Як пояснила загалу начальник відділу  освіти  райдержадміністрації Юлія Білокінь,  в районі 845 дітей пільгових категорій. Це  діти  з багатодітних сімей, обдаровані діти, малозабезпечені та ін. На прохання депутатів  вона  докладно проаналізувала кожен навчальний заклад  по кількості  дітей пільгових категорій.

  Було підтримано внесення змін  до показників районного бюджету: за рішенням сільських рад райолну  передача трансферту  до районного бюджету  збільшується обсяг бюджету на 602,3 тис.грн, кошти буде направлено головним розпорядникам  за цільовим призначенням.

Також  схвалено роботу  Окіпського  дошкільного навчального закладу у 2016 році,  затверджено Статут  загальноосвітніх навчальних закладів  району   у новій редакції, підтримано  внесення змін  до Положення про Лубенський  районний трудовий архів, у зв»язку з набранням чинності Закону України  «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» назви вулиці площа Кузіна, 19 перейменовано на площу   академіка Олексія Бекетова.

Дискусію в залі визвало питання  затвердження умов  проведення  конкурсу  на визначення опорних шкіл. Думками з цього питання ділилися депутати Сергій Рак, Надія Клепач, Володимир Тихович, Лідія Різуненко.

Розділилися думки депутатів щодо  реформування  друкованого засобу масової інформації  та редакції,  співзасновником якого є Лубенська районна рада, але рішення було прийнято.

02 11

   Під кінець роботи сесії  депутати заслухали та прийняли  звернення Полтавської обласної ради щодо виділення коштів  на ремонт  автомобільного мосту через річку Сулуміж містом  Лубни Полтавської області та с. Засулля Лубенського району, який знаходиться в аварійному стані, а також звернення  депутатів до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України  щодо дотримання прав  постраждалих від аварії  на Чорнобильській АЕС, з яким ознайомила депутат районної ради Катернина Тимошенко.