2 702Пожежники одними з перших прийняли на себе вогонь Чорнобиля. Участь у ліквідації аварії взяло більше 6 тисяч пожежників і серед них більше 20 наших земляків. 20 квітня напередодні 30-х роковин аварії на ЧАЕС на адмінприміщенні райвідділу ДСНС було урочисто відкрито меморіальну дошку на честь вогнеборців Чорнобиля. Відтепер лубенці не лише пам’ятатимуть їх подвиг, але й знатимуть імена.

      Участь в урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки взяли в.о. голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, голова районної ради Григорій Угляниця, перший заступник міського голови Олександр Шингарій, начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, начальник Лубенського РВ ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Башлій, пожежники-учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, особовий склад райвідділу, громадськість.

 

 

      Захід розпочався з короткої історичної довідки ведучої, у якій йшлося про роботу пожежних-ліквідаторів на ЧАЕС у 1986 році. Потому меморіальну дошку було відкрито й присутні побачили викарбувані прізвища лубенців-вогнеборців чорнобильської пожежі.

Офіційна частина заходу з врученням нагород та подарунків, присвоєнням чергових звань продовжилася у актовій залі райвідділу. Вітальні виступи гостей передовсім були звернені до скромних героїв-ліквідаторів, чий мужній подвиг шануватиме не одне покоління співвітчизників.

       Від районної державної адміністрації до пожежників звернувся в.о. голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, відзначивши їх молодечий дух та мужність. «Чорнобильці врятували від розповсюдження атомного лиха не лише нашу країну, а й увесь світ, за що Вам усім наш доземний уклін», - сказав Ігор Нестеренко.  За особисту мужність і героїзм, виявлені під час ліквідації аварії на ЧАЕС, самовідданість, вірність присязі, активну життєву позицію та з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи Почесними грамотами районної ради та райдержадміністрації нагороджено учасників ліквідації аварії на ЧАЕС: Юрія Грипася, Григорія Дядечка, Віталія Жебеля, Миколу Чудака, Миколу Зінченка, Петра Корнієнка, Віктора Майбу, Олександра Маценка, Івана Россоху, Станіслава Толумного.

3 537

      З найкращими словами вітань та нагородами до присутніх у залі звернувся голова районної ради Григорій Угляниця, перший заступник міського голови Олександр Шингарій, начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, голова Полтавської обласної ради ветеранів війни та цивільного захисту В’ячеслав Вишня.

 

За  матеріалами сайту  Лубенської райдержадміністрації