111---00020 квітня  у Лубенській районній раді  відбулося спільне засідання постійних комісій. Участь у зібранні взяли голова районної ради Григорій Угляниця,  в.о голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, заступник голови райдержадміністрації  Тетяна Сергієнко.

Голова районної ради Григорій Угляниця  інформував  про внесення змін до Регламенту  районної ради 7 скликання, запропонувавши  виключити з  документу  речення щодо  здійснення  повної відеофіксації пленарних засідань ради.   Він зауважив, що  результати поіменного  голосування оприлюднюється в день сесії на офіційному сайті районної ради , тому з ними може ознайомитись кожен.

З проектом Програми щодо  поліпшення казначейського  обслуговування   розпорядників  та одержувачів бюджетних коштів  районного бюджету на 2016 рік  ознайомила  Любов Тараненко,  в.о начальника  управління Державної казначейської  служби України у Лубенському районі Полтавської області.   Як зауважила доповідач, оорганізація потребує оновлення матеріально-технічіної  бази, зокрема комп»ютерної техніки.

 

 

 

Було підтримано внесення  змін  до Програми  економічного  і соціального  розвитку Лубенського району на 2016 рік: програму доповнено заходами щодо відзначення 100-річчя  з часу заснування  Дослідної станції  лікарських   рослин  Інституту агроекології  і природокористування Національної  академії  аграрних наук України, а також виділення  додаткових коштів на   харчування  дітей у пришкільних таборах, у зв»язку зі здорожчанням  продуктів.

Опрацьовано  проект програми  у сфері захисту  населення і територій  від надзвичайних  ситуацій  техногенного  та природного характеру   у Лубенському районі на 2016-2020 роки, який представив  Руслан Панасенко, головний спеціаліст  сектору мобілізаційної роботи апарату  райдержадміністрації.

Начальник  управління праці  та соціального захисту населення райдержадміністрації  Наталія Ісаєнко інформувала про  хід виконання Програми зайнятості населення Лубенського району на 2013-2017 роки в 2015 році.

Ряд питань презентувала  начальник відділу освіти райдержадміністрації Юлія Білокінь. Так, зокрема вона зупинилася на  роботі Окіпського дошкільного навчального закладу, запропонувавши відновити роботу сезонного  ДНЗ «Малятко». Йшла мова і про затвердження Статуту загальноосвітніх  навчальних закладів району  у новій редакції, у зв»язку зі зміною  адрес загальноосвітніх  навчальних закладів району.  Бурхливо було обговорено  питання затвердження умов проведення конкурсу на визначення опорних шкіл . Свої думки з цього питання висловили  депутати районної ради  Сергій Рак, Надія Клепач, Володимир Тихович.

Також було розглянуто питання про  внесення змін до Положення про Лубенський районний трудовий архів, у зв»язку з набранням чинності Закону України  «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» назви вулиці площа Кузіна, 19 перейменовано на площу   академіка Олексія Бекетова.  Актуальним стало питання про реформування  друкованого засобу масової інформації та редакції співзасновником якого є Лубенська районна рада.

Крім того, було заслухано звернення депутатів районної ради  до Полтавської обласної ради щодо виділення коштів  на ремонт  автомобільного мосту через річку Сулуміж містом  Лубни Полтавської області та с. Засулля Лубенського району, який знаходиться в аварійному стані., а також звернення  депутатів до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України  щодо дотримання прав  постраждалих від аварії  на Чорнобильській АЕС. Усі питання порядку денного рекомендовано винести на розгляд чергової сесії районної ради.