01 726 лютого    під головуванням голови Лубенської районної ради Григорія Угляниці відбулося пленарне засідання  чергової  5 сесії районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь заступники голови райдержадміністрації, депутати обласної  ради  Владислав Мостовенко, Василь Стасовський, помічники народних депутатів, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації,  керівники  підприємств, установ  та організацій району, представники    засобів масової інформації.

       Перед початком роботи сесії голова районної ради Григорій Угляниця  розповів  про робочу зустріч з народним депутатом Костянтином Іщейкіним, про ряд питань, які найбільше хвилють лубенців, а це пільгове  перевезення громадян, харчування дітей 1- 4 класів, питання земельних відносин та інше.

Депутатами було прийнято рішення направити звернення  народному депутату щодо вирішення питання  передачі повноважень  по визначенню  перевізників  на  приміських  маршрутах  на рівень району – це  дасть змогу  зменшити соціальну напругу  серед пільгових  категорій населення, а також  забезпечить дієвий контроль  за цільовим  та ефективним використанням коштів.  

 

З порядку  денного було знято питання реорганізації  Шершнівської загальноосвітньої  школи І-ІІ ступенів  та Березівської  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, вирішено повернутися до питання у травні, по закінченню навчального року.

Рішенням сесії  затверджено   Комплексну  програму здійснення   компенсаційних виплат за перевезення  окремих пільгових  категорій громадян  у Лубенському  районі на 2016 рік; внесено   зміни до Регламенту  районної ради сьомого скликання, доповнено статтю 21  наступним змістом:  «Відкрите  поіменне та таємне голосування».

 

03 5

Розглянуто ряд  фінансових  питань з якими присутніх ознайомила начальник  фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко. Затверджено звіт   про виконання  районного бюджету  за 2015 рік: районний  бюджет  за доходами виконано у сумі 157836,0 тис.грн., понад план  отримано 5795,9 тис.грн. Внесено зміни до показників  районного бюджету  на 2016 рік:  за рішенням сільських рад  до районного бюджету  збільшується обсяг бюджет у  на 2721,4 тис.грн., кошти будуть направлені  головним розпорядникам коштів за цільовим призначенням. 

0 6

 

 Погоджено  передачу  в 2016 році  бюджетних трансфертів  Лубенській міській раді  на надання послуг  із соціальної  реабілітації  дітей-інвалідів, які  проживають на території району: з районного бюджету до бюджету міста  пропонується передати  міжбюджетні трансферти  у сумі 76313 грн.

Заслухано  виконання програми «Молодь Лубенщини» на 2012-2015 роки, виконання  комплексної Програми по забезпеченню житлом  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа  в  Лубенському районі на 2013-2015 роки.

Підтримано комплексну Програму  по забезпеченню  житлом дітей-сиріт, дітей,  позбавлених  батьківського піклування, та осіб з їх числа  в Лубенському районі на 2016-2019 року, яку представила  начальник  служби  у справах  дітей райдержадміністрації Наталія Стромко.

Крім того, сесією  внесено  змін до Комплексної  програми розвитку архівної справи  в Лубенському районі  на 2016 рік:   програму доповнено   додатком «Напрямки діяльності та заходи Комплексної  програми розвитку  архівної справи у Лубенському районі на 2016 рік»; внесено  зміни до рішення  районної ради  від 24.04.2015 «Про затвердження  переліку закладів культури  базової мережі  районного рівня  та їх граничної  штатної  чисельності» та ряд земельних питань. 

По закінченню роботи сесії  депутати вшанували хвилиною мовчання память лубенця Олександра Авраменка, який загинув 25 лютого.