1 7773 лютого у  районній  раді відбувся семінар  з сільськими  головами та секретарями сільських рад. Участь у нараді взяли  голова районної ради Григорій Угляниця, керівник апарату  райдержадміністрації Олена Пірова.

З інформацією  про забезпечення  виконання Закону України «Про внесення  змін до деяких  законодавчих актів України щодо розширення повноважень  органів місцевого самоврядування та оптимізації  надання адміністративних послуг»  виступив  начальник Лубенського МВ УДМС України в Полтавській області  Сергій Чеберяк. Він повідомив, що з квітня  поточного року  реєстрація  місця проживання  особи  здійснюватиметься органами місцевого самоврядування. Тому  ближчим часом  потрібно визначити відповідальну особу, крім того, забезпечити технічні умови  проведення реєстрації,  виділення  приміщення  під картотеки.

 

 

Про захист  житлових  та майнових  прав дітей сиріт  та дітей позбавлених  батьківського піклування йшлося у виступі  начальника  служби у справах дітей райдержадміністрації  Наталії Стромко. Вона зауважила, що  райдержадміністрація працює над проектом Програми щодо забезпечення  дітей, позбавлених батьківського піклування,   житлом.  На контролі  є  питання перебування таких дітей на квартирному обліку. Під час обговорення цього питання звучала думка щодо  доцільності  заощадження опікунами коштів, виділених на дитину,  аби в майбутньому  використати їх на придбання житла.

 3 490

Зі змінами  щодо надання   на дітей  одиноким  матерям  та тимчасової допомоги дітям, батьки  яких  ухиляються  від сплати аліментів  ознайомила  начальник управління  праці  та соціального  захисту  населення райдержадміністрації     Наталія Ісаєнко, наголосивши, що  підвищилися виплати одиноким матерям на дітей.

Про стан пасажирських перевезень, в тому числі  пільгових  категорій  громадян, на території Лубенського району інформувала начальник відділу  економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Любов Логвин.  Вона зауважила, що  у зв»язку з тим, що Державним  бюджетом  не передбачено відшкодування  коштів  на перевезення пільгових категорій громадян сесією районної ради  виділено 240 тисяч гривень на  забезпечення  пільгового проїзду.