IMG 0053

       22  січня  на Лубенщині святкувала День Соборності. Захід відбувся у місті Лубни біля пам»ятника  Давньоруському воїну. Тут зібралися керівники міста і району,  учасники АТО,  молодь, представники громадських та релігійних організацій, політичних партій. Присутні коротким екскурсом у минуле пригадали   вікомомний день 1919 року, коли   було оприлюднено Акт Злуки східних і західних земель, двох Народних Українських Республік у єдину Соборну Україну,  поринули у вир подій  90 року , коли  22 січня  молодь поєднала живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

Як підтвердження тому, що лубенці готові берегти Єдину і Соборну Україну, плекати її коріння, яке сягає у добу Київської Русі,  козаччини стало розгортання полотнища державного прапора, який з гордістю замайорів  у руках небайдужих українців.

 

 

До присутніх з вітальним словом звернулися керуючий справами виконкому міської ради Маргарита Комарова, голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сергієнко, заступник голови ветеранської організації учасників АТО, учасник АТО, член виконкому Віктор Сивуха.   Учасники заходу закликали до єдності, наголошуючи, що лише в ній  сила  нації і головне завдання, яке стоїть перед сучасниками – зберегти  незалежну соборну державу, на долю якої випало так багато випробувань.

IMG 0059

У своєму виступі голова районної ради Григорій Угляниця зазначив:

 -          Наша Україна   - єдина. Схід і Захід – одне ціле і ми  будемо робити все  можливе аби  небо держави було безхмарним. Слава Україні! Слава воїнам, які захищають Соборність  нашої держави на Сході!

IMG 0054Про те, що Україна – це єдина сім»я, йшлося і у музичному вітанні Інни Кисіль, яке додало усім  оптимізму  та віри у краще майбутнє держави.

Благочинний Лубенського округу УПЦ КП, настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви Володимир відслужив молебень  за Україну, її народ, побажавши усім миру, витримки, сили духу.

    До пам»ятного знака Давньоруському воїну, Тарасу Шевченку  лягли  квіти.

1 778