1 77015 січня під головуванням голови Лубенської районної ради Григорія Угляниці відбулося пленарне засідання четвертої позачергової  сесії районної ради  сьомого скликання, якому   передувало   спільне засідання постійних комісій.  Усі проекти рішень комісій було підтримано і винесено на розгляд  позачергової сесії

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Іван Дзус, заступники голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко та Тетяна Сергієнко, помічник – консультант Народного депутата України Костятина Іщейкіна Василь Кулик, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації, громадськість району.

Перед початком роботи сесії голова районної ради Григорій Угляницяразом з головою райдержадміністрації Іваном Дзусом, депутатом районної ради від політичної партії «УКРОП» Лідією Різуненко  привітали депутата районної ради від політичної партії «УКРОП»,  голову постійної комісії  з питань соціальної сфери та соціального захисту населення, директора Калайдинцівської ЗШ І-ІІІ ступенів Сергія Мисника з  отриманням диплома лауреата  Міжнародної літератірно-мистецької премії ім. Григорія Сковороди, вручення якої відбулося нещодавно в місті Києві. Сергієм Мисником була   зроблена  титанічна краєзнавчо-пошукова робота, вінцем якої  є створення  історико-краєзнавчого музею при Калайдинцівській ЗШ І-ІІІ ступенів.

 

 

 

Потому депутати  перейшли до розгляду питань порядку денного, які  набули жвавого, дискусійного обговорення.  Голова  районної ради Григорій Угляниця повідомив, що в державі склалася   проблемна ситуація  із  забезпеченням відшкодування витрат  на  надання передбачених законодавством деяких пільг окремим категоріям громадян,  так  як  у  бюджеті на 2016 рік  їх не передбачено, але право пільгового проїзду  законодавством не відмінено. Тому  особливо гостро  в Лубенському районі постало питання безкоштовного  перевезення  пільгових  категорій населення. Підняли  проблему чорнобильці, як  найбільш соціально активні громадяни. Питання порушення прав чорнобильців було обговорено  днями на нараді за участі представників чорнобильських організацій, районної та міської влади. Свої скарги мешканці району, чорнобильці висловили і в сесійній залі, закликаючи  перевізників не порушувати законодавства.   До присутніх звернувся депутат районної ради, голова  правління  районної організації  ВГО «Союз. Чорнобиль. України» Василь Куксань, який зачитав звернення чорнобильців до  Президента України, Кабінету Міністрів України щодо передбачення у  державному бюджеті на 2016 рік коштів на  перевезення пільгових категорій населення.5 209

IMG 0037

Аби не стояти осторонь проблеми, зняти соціальну напругу депутатами одноголосно  прийнято рішення  щодо внесення  змін до Програми  економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2016 рік, цим самим забезпечивши  погашення заборгованості (понад 65 тис.грн), яка склалася станом  на 01.01.2016 року  в органах Державної  казначейської служби,  а також  забезпечивши у І кварталі перевезення пільгових категорій населення (загальний обсяг фінансування з районного бюджету  240 тис.грн).  крім того,  депутати вирішили  підготувати звернення до Кабінету Міністрів з проханням  передбачити в державному  бюджеті   кошти на перевезення пільгових категорій громадян. Звучала думка депутатів щодо доцільності   заключення договорів з перевізниками, погодження їх маршрутів на місцевому рівні, а не в області, як це робиться на  даний час. Цю думку  підтримали і сільські голови.

Депутатами було  прийнято рішення про районний бюджет на 2016 рік

(приведення у відповідність  до Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» від 25 грудня 2015 року №928-VIII); внесено   зміни  до показників  районного бюджету  на 2015 рік: районному  бюджету  збільшено  обсяг  трансфертів  з  державного бюджету на 3597,0 тис.грн..; затверджено  план роботи районної ради на 2016 рік;  затверджено мережу навчальних закладів та  установ освіти та граничної кількості штатних одиниць, затверджено звіт  про незалежну оцінку майна; взято до відома  інформацію завідувача Лубенського районного трудового архіву Солошенко Н.А. щодо роботи Лубенського  трудового  архіву  та забезпечення виконання завідувачем архіву передбачених контрактом  та Положенням завдань, погоджено  переукладання контракту  з завідувачем трудового архіву  терміном на 5 років з 1 березня 2016 року.

Депутати  підтримали  звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо припинення  політичних репресій  та звільнення політичних в»язнів, зі зверненням присутніх ознайомила депутат районної ради Лідія Різуненко.

3 478

     На завершення  роботи сесії до співпраці  сільких голів закликав  начальник Лубенської філії ПАТ «Полтаваобленерго» Іван Слинько. Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко  подякувала очільникам територіальних громад  за допомогу і підтримку, запросивши усіх присутніх 17,24,31 січня до районного будинку культури на концерти переможців творчих звітів сільських закладів культури.