1111--------------0000000003333333333324  грудня   під головуванням голови Лубенської районної ради  Григорія Угляниці  відбулося пленарне засідання  чергової третьої сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь  голова райдержадміністрації Іван Дзус, заступники голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко та Тетяна Сергієнко,  помічник –консультант  Народного  депутата України  Костятина Іщейкіна  Василь Кулик,  начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники  установ, підприємств та організацій  району, представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії  голова районної ради  Григорій Угляниця разом з головою райдержадміністрації  Іван Дзусом відповідно до Указу Президента України вручили  посмертно  орден «За мужність» ІІІ ступеня рідним загиблого  в  зоні проведення АТО солдата-земляка  Романа Павленка. Нагороду отримали  мама Тетяна Володимирівна.  Текст  Указу Президента   України зачитав  завідувач  сектору  мобілізаційної роботи  апарату  райдержадміністрації Микола Чудак. Пам»ять   про героя-земляка та усіх  загиблих  у ході проведення АТО присутні вшанували хвилиною мовчання.

               Потому  голова районної ради  представив загалу прокурора  Лубенської місцевої прокуратури  Соболєва Олександра Володимировича.

          Перейшовши до питань порядку денного, депутати ознайомилися з  проектом   бюджету на 2016  рік.  Світлана Самійленко,  начальник фінансового управління райдержадміністрації, зауважила, що видаткова  частина  проекту бюджету  на 2016  рік є обмеженою та спрямована на край нагальні потреби.  У проекті передбачено  підвищення мінімальної  заробітної плати та встановлення її у розмірі: з 1 січня – 1378 гривень, з 1 травня -1450 гривень, з 1 грудня -1550 гривень.

Також  у проекті районного бюджету передбачено з державного бюджету базову дотацію  в сумі 6617,0 тис.грн.,  освітню  субвенцію – 37966,3 тис.грн., медичну субвенцію13864,2 тис.грн та субвенції на реалізацію  державних  програм соціального  захисту населення – 72151,4 тис.грн. Із обласного бюджету – іншу додаткову дотацію в сумі 1270,6  тис.грн. ЇЇ передбачено використати на придбання шкільного автобуса для Тарандинцівській ЗШ, реконструкцію котельні  Вовчицького  ліцею. Районний бюджет на 2016 рік  було прийнято одноголосно.

 

Внесено зміни  до показників районного бюджету  на 2015 рік: районному бюджету  передбачено зменшити із державного субвенцію на надання  пільг  та житлових субсидій населенню на оплату  електроенергії, природного газу,  послуг  водопостачання і водовідведення в сумі 5 500 000 тис.грн.

Затверджено Програму економічного і соціального  розвитку Лубенського  району на 2016 рік,  її представила  начальник відділу  економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації  Любов Логвин, зауваживши, що Програма  містить основні показники  економічного і соціального розвитку на 2016 рік, заходи та перелік  районних  програм, що будуть реалізовуватись у 2016 році.

444445555

Схвального рішення  набула і Програма поліпшення сервісу обслуговування платників податків  Лубенського  району на 2016-2019 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми у 2016 році  -  60000 тис.грн.

Взято  до відома інформацію начальника управління праці і соціального захисту населення  райдержадміністрації  Наталії Ісаєнко про виконання Програми соціального захисту  населення Лубенського району «Турбота» на 2014 - 2015 роки». Крім того, вона відповіла на запитання депутатів районної ради Григорія Мочоного, Антона Герги щодо надання допомоги дітям –інвалідам дитинства, мешканцям району,  сім’ям загиблих в зоні АТО, а також про співпрацю з громадським формуванням  з охорони  громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони» «Спас».

Рішенням сесії  внесено  зміни до рішення районної ради  від 11.09.2015 року щодо реорганізації Лубенського  районного науково-методичного  центру:  з 1 січня 2016 року змінити  найменування  у Лубенський районний методичний  центр.

777777---------8888888

 Також внесено зміни до рішення  районної ради від 25.12.2012 року щодо створення  Лубенського районного науково-методичного центру; затверджено Статути  загальноосвітніх  навчальних закладів  району;  взято до відома  інформацію  начальника відділу освіти райдержадміністрації Юлії Білокінь  щодо стану  організації  підвезення дітей до місця  навчання і додому;  передано  майно, що належить  до спільної власності  територіальних громад сіл району:  з 1 січня 2016 року у власність територіальної громади сіл Засульської  сільської ради передано майно (будівлі та споруд) Засульського  будинку культури та Солоницького клубу; внесено  зміни до рішення районної ради від 10 грудня «Про заснування  щорічної премії імені Василя Симоненка»: внесено зміни до складу журі;  внесено зміни до рішення районної ради шостого скликання від 24 травня 2012 року «Про комісію  з питань поновлення прав реабілітованих»: внесено зміни до складу комісії, головою обрано  депутата районної ради В.В.Куксаня.

 

По закінченню роботи  сесії голова районної ради Григорій Угляниця подякував депутатам за злагоджену роботу  та привітав з наступаючими новорічними святами.