444444444444----------------------111111111111111111111122 грудня  у районній раді   зібралися  три постійні комісії:  з питань  земельних відносин, екології  та природокористування, з  питань економіки, транспорту, зв»язку, підприємництва та управління  комунальною власністю, з питань законності, правопорядку, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, зв»язків з громадськістю аби  обговорити  проект бюджету на 2016 рік, а також розглянути ряд важливих питань життєдіяльності району. Участь у засіданні взяв голова районної ради Григорій Угляниця.

З  проектом рішення  «Про районний бюджет на 2016 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік»   депутатів  ознайомила  начальник фінансового  управління  райдержадміністрації  Світлана Самійленко. Вона  зауважила, що  формування  показників районного  бюджету 2016 року здійснено на основі норм чинного Податкового і Бюджетного кодексів України, інших  законодавчих актів  із урахуванням  децентралізації та поліпшення умов ведення  бізнесу. Було заслухано головних розпорядників коштів та їх потреби.   

 

     Програму економічного і соціального  розвитку Лубенського району  на 2016 рік  загалу представила  начальник  відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Любов Логвин. В основу  Програми  покладені ключові положення  Стратегії розвитку Полтавської області на період до 2020 року.

     З програмою поліпшення сервісу обслуговування платників податків Лубенського району на 2016-2019 роки  ознайомив  начальник Лубенськоої  ОДПІ ГУ ДФС  у Полтавській області  Олександр Коломієць.

Депутатами також було опрацьовано   питання про затвердження Статутів  загальноосвітніх  навчальних закладів  району, у зв»язку з переходом   шкіл на самофінансування; про стан  організації  підвезення дітей до місця  навчання і додому;  про передачу  майна, що належить  до спільної власності  територіальних громад сіл району:  запропоновано передати з 1 січня 2016 року у власність територіальної громади сіл Засульської  сільської ради майно (будівлі та споруд) Засульського  будинку культури та Солоницького клубу; про виконання Програми соціального захисту  населення Лубенського району «Турбота» на 2014 - 2015 роки»; про  внесення змін до рішення районної ради від 10 грудня «Про заснування  щорічної премії імені Василя Симоненка»: внесено зміни до складу журі; про внесення змін до рішення районної ради від 11.09.2015 року «Про реорганізацію Лубенського районного науково-методичного центру»: з 1 січня 2016 року змінено найменування у  Лубенський районний методичний центр; про  внесення  змін до рішення районної ради від 25.12.2012 року «Про  створення  Лубенського районного  науково-методичного центру;  про внесення змін до рішення районної ради шостого скликання від 24 травня 2012 року «Про комісію  з питань поновлення прав реабілітованих»: внесено зміни до складу комісії, головою обрано  депутата районної ради В.В.Куксаня.