4-22220021 грудня за участі голови Лубенської районної ради Григорія Угляниці, голови райдержадміністрації Івана Дзуса, заступника голови райдержадміністрації Тетяни Сергієнко відбулося спільне засідання постійних комісій з питань планування бюджету та фінансів та з питань соціальної сфери та соціального захисту населення.

Основним питанням порядку денного стало обговорення проекту районного бюджету на 2016 рік, з яким присутніх ознайомила начальник фінуправління райдержадміністрації Світлана Самійленко. Вона зауважила, що частина проекту бюджету на 2016 рік є обмеженою та спрямована на вкрай нагальні потреби. У проекті передбачено підвищення мінімальної заробітної плати та встановлення її у розмірі: з 1 січня -1378 гривень, з травня – 1450 гривень, з 1 грудня -1550 гривень. Було заслухано головних розпорядників коштів та їх потреби на 2016 рік, які передбачено у проекті бюджету. Також депутати визначили першочергові завдання для району, а це придбання шкільного автобуса для Тарандинцівської ЗШ, ремонт котельні Вовчицького ліцею, придбання соціального таксі.   

 

Крім того, депутати обговорили проект щодо внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік: районному бюджету передбачено зменшити із державного субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло, водопостачання   в сумі 5 500 000 тис.грн. та на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

З Програмою економічного і соціального розвитку Лубенського району присутніх ознайомила   начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Любов Логвин. Вона зупинилася на   основних показниках   економічного і соціального розвитку на 2016 рік, заходах щодо їх реалізації та переліку районних програм, що будуть реалізовуватися у 2016 році.

4444444----3333333333

Депутатами також було опрацьовано   питання про Програму поліпшення сервісу обслуговування платників податків Лубенського району на 2016 -2019 роки; про затвердження Статутів загальноосвітніх навчальних закладів району; про стан організації підвезення дітей до місця навчання і додому; про передачу майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл району: запропоновано передати з 1 січня 2016 року у власність територіальної громади сіл Засульської сільської ради майно (будівлі та споруд) Засульського будинку культури та Солоницького клубу; про виконання Програми соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014 - 2015 роки»; про внесення змін до рішення районної ради від 10 грудня «Про заснування щорічної премії імені Василя Симоненка»: внесено зміни до складу журі; про внесення змін до рішення районної ради від 11.09.2015 року «Про реорганізацію Лубенського районного науково-методичного центру»: з 1 січня 2016 року змінено найменування у Лубенський районний методичний центр; про внесення змін до рішення районної ради від 25.12.2012 року «Про створення Лубенського районного науково-методичного центру; про внесення змін до рішення районної ради шостого скликання від 24 травня 2012 року «Про комісію з питань поновлення прав реабілітованих»: внесено зміни до складу комісії, головою обрано депутата районної ради В.В.Куксаня.